Журналистът Люба Кулезич гостува в предаването "Просто Диков" със скандален

...
Журналистът Люба Кулезич гостува в предаването "Просто Диков" със скандален
Коментари Харесай

Люба Кулезич излезе с твърдения, че известни личности са получавали пари от КТБ

Журналистът Люба Кулезич гостува в предаването "Просто Диков " със абсурден документ, в чиято достоверност е уверена на 100%. Съдържанието му съставлява информация от разпита на Бисер Лазов - основен очевидец на обвиняването против мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев и счетоводителката Юлия Илиева, която също е очевидец по делото.

Според свидетелските показания на двамата, по разпореждане на Цветан Василев, за избрани интервали от време, необятен кръг от хора са получавали огромни парични суми от КТБ. Някои от посочените лица са известни персони от обществено-политическия живот. От документа излиза наяве, че едни от най-известните социолози у нас - Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са получили на два пъти по 500 000 евро в брой без сключване на документи. При Стойчев това е станало на 13 август 2013 година, а при Райчев на 20 септември 2013 година

Сред имената в документа са Стефан Гамизов, Димитър Абаджиев, Мирослав Иванов, Димитър Куцаров, Митко Димитров - Каратиста и други.

Според показанията на Юлия Илиева част от архива й бил загубен при местенето на офиса от бул. "Цар Борис III ". Освен това, съвсем всички наранени в показанията лица изрично отхвърлят истинността на изказванията.

Тази заран самият Цветан Василев разяснява пред уеб страницата Фрог нюз изнесенета информация.

"Видях предаването в интернет. Разбрах, че Лазов и Илиева били давали пари от компании. Добре е да се изследва какви са тези компании, формирали ли са облаги, защо са давали суми на избрани хора. В случая би могло да става дума за операция от страна на Лазов, да извършва поръчка и да посочва едни имена, а други да прикрива. Всичко е допустимо от подобен човек. Но той е най-малкият проблем ", споделя банкерът.

Василев обаче хвърля и друга осведомителна бомба:

"Делян Пеевски е носил на основния прокурор Сотир Цацаров по 100 хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи непосредствено на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал огромни суми. Сега касиерката споделя, че някои документи се били изгубили при пренасяне на офиса й. Много забавно. Как са се изгубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е значимо, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където попадат буквите Д.П. и Д.П 1? ", споделя Цветан Василев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР