Журналистът Лили Тодорова е туристката, открита след четиридневно издирване в

...
Журналистът Лили Тодорова е туристката, открита след четиридневно издирване в
Коментари Харесай

Журналистът Лили Тодорова е туристката, загинала на Рила

Журналистът Лили Тодорова е туристката, открита след четиридневно търсене в Рила. Тя е някогашен основен редактор на ”Вътрешна информация ” в Българска телеграфна агенция. Догодина щеше да приключи докторантурата си за хорово пеене и църковнославянска музика в Богословския факултет.
Тя бе един от основателите на по-новия маршрут на поклонническия поход " Светият път " по стъпките на монасите, пренесли мощите на Св. Йоан Рилски от Велико Търново до Рилския манастир, който оптимално се приближава до достоверния път. Това е българският път Камино.

Лили е и дълготраен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. Идеята й беше да сътвори музикален състав там.

Тя беше буен алпинист, познаваше и малко известни направления в родните ни планини. Отзивчив до жертвоготовност човек, всеотдайна към всичко, с което се заеме.

В събота, 9 ноември, тя се насочи на следващия планински преход в обичаната й Рила планина. Тялото й бе намерено през днешния ден, 13 ноември, в региона на Белия улей, до Рилския манастир.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР