Журналистът Иван Бакалов се усъмни във версията, че по съвет

...
Журналистът Иван Бакалов се усъмни във версията, че по съвет
Коментари Харесай

Иван Бакалов за решението на Фолксваген: България няма добри условия като пазар, кадри и съдействие за инвестиции от държавата

Журналистът Иван Бакалов се усъмни във версията, че по съвет на катарските акционери във Фолксваген е било решено заводът да е в Турция.

Ето какво написа той в профила си във фейкбук:

" Версията, че катарски акционери във Фолксваген са насочили завода в Турция е опрощение, което ще размахват тукашните пропагандисти на влластта, с цел да заблуждават баламурниците.
Катарските акционери са 17% от дяловете във Фолксваген, а решенията се взимат поради облагата и стратегическото развиване, а не поради ползите на Катар.
Реалността е, че в България няма задоволително положителни условия спрямо Турция и като пазар, и като фрагменти, и като подпомагане и вложения от страната. 
Съседни страни като Румъния още преди години привлякоха непознати вложители в строителството на коли, като им даваха огромни преимущества. Например корейския завода на " Деу " избра при започване на 90-те Румъния пред България, тъй като там им дадоха инфраструктура и терен без пари, освободиха ги от мита за импорт на части и от налог облага 5 години. А в България им желаеха подкупи ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР