Журналистът Иван Бакалов обясни защо в столицата на Япония семействата

...
Журналистът Иван Бакалов обясни защо в столицата на Япония семействата
Коментари Харесай

Иван Бакалов: В Токио не са много семействата с две коли, както в София

Журналистът Иван Бакалов изясни за какво в столицата на Япония фамилиите с две коли са надалеч по-малко, в сравнение с тези в столицата на България.

Като писах тук по какъв начин наблюдават карантинираните в Япония, имаше възклицания " Това живот ли е? " Е, живеят някак, въпреки всичко тези, които не са карантинирани, са повече

Сега обаче узнавам от моя другар от Токио по какъв начин се купува кола там...

Трябва да имаш документ, че имаш място за паркиране. То коства изчислено по курса сред 200 и 400 евро на месец, според дали е паркомясто на твоя жилищен блок или различен паркинг. Освен това би трябвало да представиш издадена от общината схема на паркомястото, против която полицията ти издава документ, че то дава отговор на размера на модела кола, който искаш да купиш.

Както може да се досети човек, там не са доста фамилиите с по две коли, както е в София, примерно. Тук няма никаква регулация в това отношение, с изключение на синя и зелена зона. Не се съблюдава и съществуващият норматив към всяка издигната жилищна постройка да има избран брой гаражи или паркоместа. Издават разрешителни за градеж, а места за паркиране - кой където откри. В половината денонощие - гратис, отвън зоните - гратис от самото начало.

Що ми се коства, че няма да е гратис задълго...

Все отново, да се радваме на обезлюдяващата се страна, че светът се пренаселва. Все по-малко земя остава на човек. И може би няма да ни оставят дълго обезлюдени, написа Иван Бакалов в персоналния си профил във Facebook.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР