Журналистът и вече политически лидер, бивш депутат от Патриотичния фронт

Журналистът и вече политически лидер, бивш депутат от Патриотичния фронт ...

Вече е ясно кой какво ще прави в телевизията на БСП: Изненадата е Велизар Енчев.

Журналистът и вече политически лидер, бивш депутат от Патриотичния фронт - Велизар Енчев, ще води публицистично предаване в телевизията на БСП в събота следобед. Енчев напусна със скандал националистите в предишния парламент и наскоро стана сред основните обвинители в паспортния скандал покрай Обединените патриоти, предава Канал 3.

Кадър на друга от партийните телевизии на Патриотите, Алфа на Волен Сидеров и Атака, пък е Нора Стоичкова, която ще води икономическо предаване. Публицистика по БСТВ ще прави и депутатът от левицата Александър Симов.
Поканата да води предаване вече е приел и журналистът Явор Дачков, а преговорите с Лили Маринкова все още не са финализирани. Проф. Петко Тодоров ще е зам.-директор на дружеството, което управлява телевизията на социалистите. Той ще е заместник на бившия шеф на БНТ и на Комитета по пощи и далекосъобщения Любомир Коларов. Планира се телевизията да тръгне около Коледа и Нова година. По-скоро медийна се очертава да бъде темата на неделния пленум на червените, тъй като рокадите в "Дума" ще бъде отново на дневен ред, както и предложението за създаване на медиен пул с всички леви издания, които да влязат в него.
Очаква се вътрешните опоненти на Нинова да подемат поредния рунд срещу новия и.д. главен редактор Йордан Мичев, заради което излязоха с протестна подписка. Твърди се, че през последните дни и самата Корнелия Нинова била раздразнена от коментарите му в социалната мрежа по адрес на съпартийци. На заседанието на Националния съвет за пореден път ще се повдигне въпросът за промяна в устава, която да върне старото положение - за избор на лидера на БСП от конгреса, а не пряко от членовете на партията, както е сега.

Източник: blitz.bg