Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева спечели на втора

...
Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева спечели на втора
Коментари Харесай

Елена Йончева осъди Бойко Борисов за 5 хил. лв. заради клевета

Журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева завоюва на втора инстанция в Софийския градски съд (СГС) делото за клюка, което заведе против премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е наказан за заплати на Йончева 5000 лева обезщетение за неимуществени вреди, които е предизвикал със свое обществено изявление, оповестиха от съда.

Магистратите отчасти са отменили решението на първата инстанция – Софийския областен съд (СРС), с която политическа партия ГЕРБ бе наказана да заплати компенсацията солидарно с Борисов.

Искът на Йончева е за 20 хиляди лева, само че цялостният му размер бе отритнат и от СРС, и от втората инстанция. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

През 2018 година СРС реши, че министър председателят Борисов и партия ГЕРБ би трябвало солидарно да изплатят на Йончева 5000 лева поради погрешни и оскърбителен изказвания по неин адрес от премиера по време на предизборната акция през 2017 година

Тогава Борисов в свое изказване сподели, че държавното управление е било насила " да заплаща милиони за изявленията на журналистката ". Елена Йончева незабавно заведе дело и го завоюва, а юристите на Борисов апелираха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР