Журналистът и бивш депутат Асен Агов е на мнение, че

...
Журналистът и бивш депутат Асен Агов е на мнение, че
Коментари Харесай

Асен Агов смята, че Цацаров и шефът на ДАНС трябва да се оттеглят

Журналистът и някогашен народен представител Асен Агов е на мнение, че службите са съучаствали за паричния превод от венецуелската петролна компания към българска банка.

"Не имам вяра на тезата, че нашите служби са проспали случая. В България имат всички средства да проследят всеки превод над 10 000 евро, в тази ситуация службите са съучастници в тази активност ", уточни Агов.

Според изнесените данни от основния прокурор, ръководителя на ДАНС и депутати става дума за сума от към 60 млн. евро в доверителна сметка на юрист, разкрита законно. Част от средствата обаче към този момент са на пуснали страната ни. ДАНС и Българска народна банка реализират мониторинг. Не е ясно обаче интервалите, в които са правени въпросните преводи.

"Самият юрист преди три години е оголен като перач на пари от контрабандата на италианската мафия на диаманти от Зимбабве и от Южна Африка. Парите отново са минавали през България ", означи пред bTV Асен Агов.

По думите му страната ни се трансформира в нарицателно по какъв начин се перат пари и по какъв начин се нарушават наказания. "Имиджът ни корумпирана страна се уголемява десетократно. В случая бездействието или съучаствието на българските управляващи в цялата тази опирация, постановат решения, които са доста значими. Първото решение е незабавно да бъде уволнен началникът на ДАНС, това е неуспех на ДАНС по всички линии. Второто деяние, което би трябвало да се предприеме е да се в профил основният прокурор, прокуратурата е провалена тотално. Мястото на Цацаров не е в прокуратурата. Той би трябвало да подаде оставка ", разяснява още Агов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР