Журналистът Христо Грозев, който беше обявен от Русия за издирване,

...
Журналистът Христо Грозев, който беше обявен от Русия за издирване,
Коментари Харесай

Издирваният от Русия журналист Христо Грозев разкри къде се намира

Журналистът Христо Грозев, който беше разгласен от Русия за търсене, към този момент е в Съединени американски щати. Това разгласи той в предаването „ На фокус ” по.

„ В Лос Анджелис съм, преди малко дойдох. Има няколко събития, свързани с документалния кино лентата „ Навални ”, който създадохме. Ще разберем дали ще е номиниран за „ Оскар ” до дни. Има страни, в които не е проблем да кажеш, че си. Например Америка ”, сподели Грозев.

„ Не се опасявам, защото привикнах с този метод на живот, най-малко от 2015 година когато започнаха опитите за бойкот на нашата работа от страна на съветското държавно управление, само че освен – да вземем за пример и от Беларус ”, сподели Грозев.

Сега обаче рискът се е повишил доста , защото е включен в листата с враговете на Русия. В Австрия Грозев получавал защита от страната.

„ В България една парламентарна мощ предложи да бъда екстрадиран в Русия. Това е страшничко ” , разяснява журналистът. Все отново удостовери, че е получил отбрана от България.

„ Няколко дни не беше ясно дали страната е подготвена да вземе позиция , която е конфронтационна по отношение на Русия. Но представители на правоохранителните и специфичните служби се свързаха с мен, чакам да видя, откакто се получи отговор от Русия.  Наистина видях сериозен опит от страна на нашите специфични служби да координират с други служби по света моята сигурност. На този стадий съм признателен на страната ”, сподели Грозев.  

Той сподели, че не може да твърди, че в българския парламент има съветски сътрудници. „ В политически сили, които са извънпарламентарни – сигурно, в българския стопански хайлайф също са доста. Има доста присъстващи на територията на България руснаци, които са в тясна връзка с техните обществени служби. Надявам се българските специфични служби и контраразузнаването да имат взор върху това ”, сподели журналистът.

„ Когато преди година разследвахме една интервенция на ГРУ, по бойкот на следствието на интонации Боинг над Украйна през 2014 година в телефонните диалози на генерала, който се занимаваше със бойкот на следствието, имаше и български телефонни номера. За част от тези контакти имаме догадка, може би в околните дни ще публикуваме следствие ”, сподели Грозев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР