Журналистът Григор Лилов взе отношения по скандала БСП - ГЕРБ.

...
Журналистът Григор Лилов взе отношения по скандала БСП - ГЕРБ.
Коментари Харесай

Журналистът Григор Лилов се развихри и разкова подред ГЕРБ, БСП и Йончева, но посочи къде е голямата Корупция в България, за която никой не говори

Журналистът Григор Лилов взе връзки по абсурда Българска социалистическа партия - ГЕРБ. Както е известно, той гръмна през вчерашния ден, откакто Елена Йончева упрекна със запис в корупция за градежа на Ларгото министъра на културата Боил Банов.

Ето какво написа Григор Лилов в персоналния си профил във фейсбук:

ШОУТО КОРУПЦИЯ

От през днешния ден с цялостна мощ се развихри шоуто „ корупция ” – взаимно дело на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. 
Ще обясня първо митовете в него, а след това и за какво е взаимно.

1.
Първи мит: той е в назоваването като проверяваща журналистка на Елена Йончева. 
Блестящата професионалистка в публицистиката към този момент не е журналистка, колкото и да я назовават и дефинират по този начин.

Не е към този момент публицист, тъй като е в политиката – първо до президента Радев, в този момент като депутатка от Българска социалистическа партия. 
Няма по какъв начин да си политик и в същото време публицист. Това е нонсенс. 
Станеш ли политик, ти представяш, провеждаш, аргументираш и защитаваш политически ползи. 
Следователно не си самостоятелен и безпристрастен.

Следователно за теб има свещено табу – това са дейностите на твоята лична партия, включително и корупционните. 
А даже и да ги засегнеш, въпреки че си политик, това засягане ще бъде израз на вътрешнопартиен разговор или битка, само че не и доблестна демонстрация на публицистиката.


Втори мит: разкрива се незнаен и абсурден случай на корупция
Не се разкрива! 
Защото казусът е брадясал: 
*** на няколко години е;
*** медиите от дълго време са писали за него; 
*** съществува правосъдно дело, към този момент приключило на първа инстанция.

Например преди година – при започване на 2018 „ Спаси София ” повдига казуса за извънредно некачественото строителство на комплекса „ Антична Сердика ” на Ларгото и оттова тематиката подеха редица медии. 
Навремето пред някои от тези медии министър Банов декларира, че с идването на пролетта разрушеното и разваленото ще бъде оправено за сметка на строителя и гаранцията за осъществяването е 20-годишна. Според строителя обаче е 3-годишна. 
По същото време маса медии оповестяват и за заведеното дело за над 700 000 лв. неустойки, изисквани от изпълнителя на комплекса.

3. 
Третият мит е за цената на плана „ Антична Сердика ” Той не е 12 милиона. 
Няма такава стойност – тя е занижена.

На тази стойност е европейското финансиране. 
Общата стойност е 15 млн., посочена в Обществената поръчка + още 2 млн. от горната страна с спомагателен анекс към нея. 
Според мен тези 2 милиона от горната страна би трябвало да са предмет на журналистическо изследване за възможна корупция. Но за тях никой не пита и никоий не се интересува. 
Причината е в идващия мит

4. 
Този четвърти мит е за равната и обективна мярка. 
Няма такава.

Защото европейското финансиране от 12 млн. демонстрира:
**** за какво е заведено правосъдно дело за неустойки. Забележете – то е заведено за претенцията за неустойката в рамките единствено на европейското безплатно финансиране. 
Само за него – като че ли няма още 5 милиона родно финансиране от горната страна!
Излиза, че наказателна клауза се претендира единствено за европейската част от парите, само че не и за българската! 
Е, това е корупционен скандал! 
Да, но тъкмо него го няма!
И това подсказва политическата закваска на разкритията на Елена Йончева. Показва и корупцията в ГЕРБ и битката с нея, която е колкото нещо да се покаже и то когато ножът (Брюксел) опре до кокала.

Защото става кристално ясно, че в случай че бяха наши, български пари на родния бюджет, нямаше да има нито правосъдно дело, нито щеше да го има сегашният скандал на Елена Йончева. 
И днешният министър – тогава зам.-министър нямаше да се чуди по какъв начин да прикрие забавените периоди на осъществяване, засягащи и изплатените 12 млн. лева европейски пари. Нямаше и да има правосъдно дело като опрощение пред Европейска комисия. Да припомня, че в случай че Брюксел реши, че има нарушаване, може да си изиска парите назад от държавното управление.

5. 
„ КОРУПЦИЯТА ”

Да забележим в този момент и същността на абсурда, за която никой не приказва, само че всички политици я имат мислено.
*** съгласно извадените от Българска социалистическа партия записи е издирван метод по какъв начин да се оформи документите по този начин, че да уточни, че няма забавяне със сроковете;
*** само че от правосъдното дело и премълчаното от Българска социалистическа партия се вижда, че се вади само абсурдът с европейското финансиране за плана. 
Това е показателно за манталитета на българския ръководещ хайлайф – гербери, бесепари и всякаква други сган.

За европейското финансиране най-малко официално би трябвало да съблюдаваме разпоредбите, би трябвало да се покажем там като положителни сътрудници и по тази причина се завежда правосъдно дело. 
За българското финансиране – кучета го яли!

Случилото се е показателно и за родния народен нрав: оня, дето едни викат за ГЕРБ, други – за Българска социалистическа партия, а трети – болшинството си вика на самото себе си – аз ли ще съм този, дето ще оправям тази страна! 
Напомням, че само у нас няма митинги против корупцията за разлика от всичките ни съседи и по тази причина политическият и олигархичен хайлайф във всичките си партийни цветове ще продължава да краде необмислено. 
А за какво „ корупция ” съм я поставил в кавички ли? 
Заради сговорът!

6. 
СГОВОРЪТ 
Така че Българска социалистическа партия извади „ дребната ” корупция против ГЕРБ по случай от преди години, базирайки се на чиновник, ненадейно и изненадващо решил да стане почтен със забавяне от 2 години (Ангел Ангелов –дирекция „ Европейски стратегии “, който обаче опроверга, че е правил запис)

Извади я по този начин, че същински, съществени последици да няма. 
Защото
*** Таен запис, юридически без надлежно съответно позволение на арбитър и профилираните органи, не се признава като доказателство в правосъден развой! 
*** Извади я за най-маловажното министерство и с най-скромния бюджет. 
*** Извади случай за допустимо най-дребна сума - единствено за няколкостотин хиляди лв.. 
*** Извади още веднъж на показ със забавяне от година тази към този момент вкиснала се манджа макар заведеното правосъдно дело.

Само цялостен, кръговиден глупак би твърдял, би повярвал, че цялата тази дандания не е съгласувана с ГЕРБ. 
Тя нещо като индулгенция за него пред Европа (затова е определен план с европейско финансиране): имало е опит за корупция, само че са взети ограничения! 
И то, забележете, ограничения от самия министър! 
И то от оня министър, който се гордееше, че е „ мултак ” („ мултак ” - производно от скандалната ДС-олигархична формация на прехода „ Мултигруп ”).

Така че индулгенцията в тази ситуация е и за Държавна сигурност кръговете като „ Монтерей ”, „ Банкя ”. 
И дружно с това е извайване на имиджа на Елена Йончева, която би трябвало да поведе бесепарската тайфа към евроизборите със забележителен избор, с цел да не се наложи напълно забележима, тъй като ще е напълно на едро поголовна имитация на изборните резултати. 
Въобще очевидци сме на следващия от ченгеджийските замисли, които са алфата и омегата, духът и плътта на родната политика

7.
КОРУПЦИЯТА
Има надалеч по-значими и скандални случаи на корупция. 
Търси ли се политически скандал, търси се това, което може да събори основен министър или цялото държавно управление.

Явно Българска социалистическа партия не желае това. 
Защото не изважда абсурдът с платения, само че недоставен ни втори реактор за АЕЦ „ Белене ”. 
Не изважда абсурдът с неразбираемата орис на биткойни за няколко милиарда $. 
Не изважда абсурдът с изхарчените 16 милиарда лв. взети преди време външни заеми, макар че съгласно докладите бюджетът през тези години е бил на +. 
Не изважда абсурда с племенника на Борисов, който върти посредством офшорката си валутния запас на България и взетите от нея назаем пари от интернационалните финансови пазари...
Не изважда...

Няма смисъл да не преставам с изброяването на даже последните разкрития в профила ми тук, във Facebook, които са надалеч по-скандални от корупционното разобличаване на Българска социалистическа партия. 
Но Българска социалистическа партия се пази като от огън от това. 
И е ясно за какво – огромните корупционни планове постоянно са по взаимни, защитавани в загадка единодушия и съглашения.

*** *** ***
Българската корупция е като многоликият господ Янус, чийто лица сякаш гледат в противоположни направления, само че тялото му е едно, общо е. 
С този „ скандал ” ни подметнаха изсъхнала троха от корупционната софра на политиката. 
А там, на нейната маса дружно власт и съпротива пируват и преяждат с същински огромния резен на огромната, многомилионна и многомилиардна спекулация.


--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР