Журналистът Григор Лилов смята, че България е единствената страна в

...
Журналистът Григор Лилов смята, че България е единствената страна в
Коментари Харесай

Журналист: Всички български медии премълчаха думите на Байдън за България

Журналистът Григор Лилов счита, че България е единствената страна в НАТО, застрашена от " цялостно хибридно завладяване " от страна на Русия и тъкмо това е визирал с думите си президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Ето и коментара му:

Изявлението на Джо Байдън:

И НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКИ!

*** Ще защитим с цялата си мощност всеки дюйм територия на НАТО

*** Предупреждението засяга хибридната заплаха за България.

Всички български медии и специалисти премълчаха изказването на президента Байдън след онлайн срещата му с водачите на Канада, Англия, Франция, Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния.

Давам линк:

______________________________________

От родна позиция най-същественото в изказването на Байдън е следното:

- И не правете неточности! Съединени американски щати ще защищават всеки дюйм територия на НАТО с цялата американска мощност!

В тази връзка той още веднъж уточни ролята на член 5 от Устава на НАТО, включително и против хибридните закани.

Единствената страна в НАТО, застрашена от цялостно хибридно завладяване от Русия, е България!

_____________________________________

Ние ще продължим да търсим решение с дипломацията, тъй като това е най-хубавият път за всички страни в спора.

- Гражданите на Русия не са ни зложелател! - сподели Байдън. – Аз нямам доверие, че вие желаете разрушителна, кървава война с народ, с който ви сплотяват дълбоки фамилни, исторически и културни връзки.

Байдън съобщи, че Съединени американски щати слагат на масата съответни оферти за нуклеарно разоръжаване, понижаване на военното опълчване, усилване на ограниченията за бистрота, реципрочни дейности за надзор и създаване на доверие, редица на практика крачки, които да покачат общата сигурност на Съединени американски щати, Русия, Европа и света.

Американският президент още веднъж предизвести, че Съединени американски щати, техните съдружници и сътрудници по целия свят ще реагират общо и уверено на съветска експанзия с тежки наказания. „ Съединени американски щати ще сплоти света против агресора! ” – беше заявено, като се уточни, че възможните наказания с изключение на основни съветски браншове ще обиден и съветските финанси и банки.

Байдън съобщи, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да жертват главните си правила, че народите имат право на суверенитет и териториална целокупност. Право на народите и страните е да избират своя лична политика и да вземат решение с кого да поддържат връзка, да избират пътя и бъдещето си.

Съединени американски щати не търгуват и няма да търгуват свободата и демокрацията, беше безапелационен американският президент.

Едновременно с Байдън и Париж направи изказване, че срещата е удостоверила цялостно единогласие и единодушие на Запада.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР