Журналистът Григор Лилов прави уточнения по повод скандалните разкрития на

...
Журналистът Григор Лилов прави уточнения по повод скандалните разкрития на
Коментари Харесай

Григор Лилов с подробности за скандалните разкрития на Светослав Илчовски

Журналистът Григор Лилов прави разяснения във връзка скандалните разкрития на предприемача Светослав Илчовски във Facebook:

§ "Цената е 1400 лева./дка за цялото стопанство с всичката земя.
При интерес, телефон: 0899/847-516; e-mail: "
====================================
Това е публикация от септември мин. година – тъкмо тогава, когато са му поискали ултимативно, по мутренски обичай бизнеса му. С нея предприемачът Светослав Илчовски е оповестил за продажба стопанство от 100 000 дка, дружно със зърнобаза за 200 000 тона вкупом, като 55 000 дка ниви са ситуирани в Плевенско, а 45 000 дка са във Врачанско. Земята е окрупнена. Запазва единствено тракторите и машините, тъй като с тях желал да се изнесе в друга страна да прави агробизнес, а не в България.
.
§ Всъщност същинските проблеми стартират през 2012 година, с посредничеството на депутатът Димитър Аврамов (от ГЕРБ). Земи (1600 дка), обработвани от Илчовски, регионалната земеделска работа разпределила за прибиране на реколтата от различен предприемач. Накрая се стигнало до мутри, а Илчовски извикал полиция. След абсурда политикът Димитър Аврамов се снабди с следствие и обвиняване.
.
§ Аврамов беше изключен от ГЕРБ, като тогава министър председателят Бойко Борисов сподели, че "един наш народен представител от ГЕРБ, който доста хитро се опитваше да си употребява ситуацията и да изкарва пари на гърба на партията ". По обяснението на Борисов, в къщата на Аврамов са открити и 50 000 лв. белязани пари, прибрани от дамата на депутата.
.
§ Обаче "независимата " прокуратура изиска единствено условна присъда за закононарушението. Но даже тя не беше почетена от правосъдния състав. Аврамов беше оневинен от съда.
.
§След следващия правосъден скандал стартира нова въртележка по случая. Чак през 2019 година Аврамов се снабди с обвиняване в Специализирания съд. Според обвиняването Аврамов е изискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи, а по-късно е приел 100 000 лв., с цел да упражни въздействие върху длъжностни лица, с цел да уреди проблем с други обработваеми земи.
.
§ Две години, откакто казусът опря до профилирания съд, депутатът няма присъда.
.
§ Димитър Иванов Аврамов все си е народен представител – и в предходния и по-предишния парламент.
Депутат е и от най-новия парламент – този. Обаче вместо от ГЕРБ е „ народен” представител на същинското му свърталище – Движение за права и свободи.
.
§ За някои от кюлчетата, въпреки и не тъкмо тези, към този момент знаем от едни скандални фотоси.
.
§ Сексуалните секрети икономисвам, тъй като плеймейтките са най-малкия премиерски кахър измежду тях
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР