Журналистът Георги Атанасов даде мнението си за победата на ЦСКА

...
Журналистът Георги Атанасов даде мнението си за победата на ЦСКА
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Предпоставките за крайна победа на ЦСКА в играта на блокчета са големи

Журналистът Георги Атанасов даде мнението си за успеха на ЦСКА против Берое пред " Тема Спорт ". Ето какво сподели той:

" Няколко нощи след страхотната победа на ЦСКА над Берое в първия пролетен кръг, към този момент на безусловно трезва глава след чудесните страсти, най-важните заключения, които могат да се очертаят за армейците, водят в две направления. Естествено първата огромна вест е всеобщото завръщане на публиката на трибуните. Подчертавам всеобщото, тъй като и през есенния дял алените последователи от провинцията бяха на своя пост и оказаха нужната поддръжка на възпитаниците на Саша Илич. Втората съществена тематика, несъмнено, е отличната победа със забележителна игра в последния половин час на дуела под Аязмото.

Много се изписа в предходните месеци за завръщането на така наречен проведени последователи на трибуните и те демонстрираха по най-хубавия метод какво значат за своя обичан тим. С тази алена стена зад тила си ЦСКА игра на практика на личен терен, на другояче сложния за посещение стадион в Стара Загора, където бе позволил две провали и тъждество в последните си три мача. Заявката на почитателите под Аязмото бе доста мощна и сподели, че по подобен метод ще преминат всички визити на алените до края на сезона - т.е. ЦСКА ще е хазаин във всички свои оставащи дуели. Основната задача пред последователите обаче е обвързвана със срещите на " Българска войска ", който наложително в най-кратки периоди би трябвало още веднъж да се трансформира в познатото място за кошмарни прекарвания на съперниците. А това може да се случи единствено когато стадионът е цялостен.

И обръщайки взор към терена, прибавяйки и тези прочувствени детайли, към този момент наподобява че ЦСКА последователно стартира да подрежда аленото шампионско домино. Освен упоменатата аудитория, то се състои и от три спортно-технически детайла. Първият от тях няма по какъв начин да не е Саша Илич, който за следващ път потвърди своите тактически и психически качества с трите смени, които предприе минути след попадението на Берое. И които действително обърнаха мача. Вторият детайл е солидността на състава в тактическата сграда 3-5-2. Защото даже и в първия час игра, когато ЦСКА меко казано не блестеше, алените имаха самодейността и методично търсеха гола. Друг е въпросът дали в случай че не бе паднало попадението на Берое, щяха да са способни на същия вихрен напън, който накара Иван Караджов цели четири пъти да вади топката от своята мрежа. На трето място измежду спортно-техническите причини в аленото домино се подрежда и съществуването на неколцина изпълнители. Тимът не е подвластен от никого в офанзива и това е страхотна вест. Когато головете не идват от Назон, ще дойдат от Морено и противоположното. А когато и на двамата не им е ден, на таблото може да се появи и името на някой като Брадли де Нойер да вземем за пример.

И когато тези три детайла, познати доста добре от есенния полусезон, са налице и след зимната пауза и бъдат съчетани с скъпата поддръжка на публиката, можем да кажем освен, че аленото домино се подрежда, само че и че ЦСКА разполага с каре от козове в ръката си.

Въпреки това всички в армейската общественост би трябвало да са наясно, че сложното занапред следва, колкото и тривиално да звучи това умозаключение. Монополният първенец като се изключи че също разполага със солидни спортно-технически причини, ще пусне в деяние цялата си " организация ", с цел да резервира своя абонамент за първото място. Чуваме, че даже в навечерието на значимите европейски мачове с Андерлехт, в Делиармана продължава да се приказва доста повече за купата в България, в сравнение с за вероятно продължение на интернационалната сцена. Макар да имат огромни шансове да отстранят белгийците, които надалеч не са познатия от преди години гранд и мъждукат към десетото място в таблицата. Но в Делиормана си знаят своето и си подреждат целите.

И макар неписаните правила на родната футболна джунгла, към този момент няколко месеца ЦСКА демонстрира, че може да пробие през " организацията ". Затова и всичко наподобява в ръцете на алените футболисти, Саша Илич и великата армейска аудитория. Шампионското домино стартира да се подрежда и има огромни предпоставки играта на блокчета да бъде докарана до сполучлив свършек ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР