Журналистът Емил Дилчев, който бе продуцент на лайфстайл предаването COOL...T

...
Журналистът Емил Дилчев, който бе продуцент на лайфстайл предаването COOL...T
Коментари Харесай

Ракът уби 42-годишния Емил Дилчев! Продуцентът наскоро станал новодомец, радвал се, че започва нов живот

Журналистът Емил Дилчев, който бе продуцент на начин на живот предаването „ COOL...T ” по Би Ти Ви, си отиде едвам на 42-годишна възраст. Авторът на редица изявленията с артисти и музиканти е загаснал от рак на стомаха точно на Благовещение, описаха пред „ Уикенд ” негови покрусени сътрудници.

Певицата Теди Кацарова, която бе близка негова другарка, първа заяви тъжната вест в обществените мрежи и показа, че е изгубила един от най-близките си хора.

Почивай в мир, Емил Дилчев ! Днес на Благовещение си отпътува най-близкият ми човек. Емчо, ти ми беше като брат. Не мога да опиша тъгата и болката от загубата ти. Бори се от месеци с заболяването, само че тя победи, уви! Ти ми подари най-веселите мигове в моя живот, ех какви пътешествия имахме! На кой в този момент ще се обаждам всеки ден? Толкова ще ми липсваш! Благодаря ти за най-красивият ми текст, който сътвори за мен! ”, написа певицата.

Последните месеци били кошмарни за 42-годишния Емо.

Дълги години той страдал от изострен гастрит, на който не обръщал съществено внимание. Уви, той се изродил в рак на стомаха. По подигравка на ориста неотдавна Дилчев, който е родом от Плевен, станал новодомец и се радвал, че ще стартира нов живот. Започнал да подрежда с готовност и обич жилището си в София. За жал, заболяването го надделяла.

„ Милият Емо, мъчил се е месеци наред. Почина в столична болница, а свиждането при него беше неразрешено поради изключителните ограничения около ковид. Не можахме да го посетим, да го забележим, да го прегърнем, да го утешим ”, разкриха през сълзи пред „ Уикенд ” близки другари на Дилчев. Теди Кацарова се пробвала да отиде на рандеву, с цел да му вдъхне кураж, само че въобще не я позволили до стаята му.

Състоянието му станало сериозно през януари. Изпълнителят на шлагера „ Съчки групирам ” Деян Неделчев-Икебаната, му телефонирал, с цел да го предложения на рождения си ден на 16 януари. По това време Емо не се чувствал добре и общително отказал поканата. Малко по-късно към този момент научил жестоката диагноза. Ракът го уморил за по-малко от 3 месеца.

„ Ти беше знамение – човек без никаква завист, душевна хубост, обич. Убеден съм, че отиваш на отлично място и че към този момент не си в този пъкъл тук, на земята ”, сбогува се с него Икебаната. Водещата на COOL…L Петя Дикова, която сега е в отпуск по майчинство, също е съкрушена от новината за гибелта му. Тя дълго не можела да повярва на черната новина.

„ Той беше най-близкият ми другар в малкия екран. Само с него можех да се дръзвам и с глас, и през сълзи. Когато ми се обаждаше през последните месеци, знаех, че отново ще ме разсмее и с неспокойствие чаках идната ни среща. Споделяхме си, изслушвахме се, ходихме си по къщите, обядвахме, постоянно и вечеряхме, (аз де, той по-малко), обиколихме половината свят... Емо е подобен - извънреден. Той е един от най-деликатните, правилни и положителни хора в тази другояче сурова специалност. Емо направи някои от най-запомнящите се и в действителност извънредни изявленията с български звезди. Или както обичахме да се майтапим - репортажите бяха заснемани, мен ме „ гримирваха ”, а след това обичахме да „ монтирваме ”, „ Винаги двама, постоянно... ” Вярвахме, че „ За да ви демонстрираме нещо, значи то е забавно ” и по тази причина по този начин завършваше „ COOL...T ” - предаването, което Емо направи преди 7 години. Спомням си по какъв начин в първите ми дни в Би Ти Ви все се оглеждах и се надявах да е на промяна (тогава още беше асистент-режисьор), тъй като все ще се помайтапим, все ще се посмеем и ще свършим работата качествено и с лекост. И в този момент настръхвам дали не съм позволила някоя неточност, с цел да не го изложа - той владее всички правила на граматиката и правописа в българския език - както отива на всеки лингвист. Емо ме научи на доста скъпи истини за занаята ни, за българската сцена и за живота. В последния ни диалог по телефона ми даде един от най-ценните житейски препоръки, който давам обещание да спазя. Благодаря ти, „ продуцент, май френд ”! ”, изля болката си от загубата му пред приятелите си в обществените мрежи Петя Дикова.

Опечалена е и Миролюба Бенатова . През 2008 година двамата работят дружно по филм-разследване за самолетната злополука, в която почина Паша Христова. „ Емил Дилчев беше основател за този филм, в който показахме за първи път в българския ефир каква е повода за злополуката, по какъв начин е завършило следствието и за какво никой не е осъден. Емо, като ценител на българската сцена, откри и интервюира оживелите. Имахме запаметяващи се обстановки към снимането на кино лентата. Но отвън работата, която ни е срещала съвсем всекидневно около новините, в които той беше помощник - режисьор, ще го запомня като доста занимателен и добър другар. Лек да му е пътят! ”, описа Бенатова.

Емил Дилчев е родом от Плевен и е приключил факултета по славянски филологии на Софийския университет. Работил е като кореспондент, помощник и режисьор в Нова Телевизия, Канал 3, „ Евроком ” и Би Ти Ви. В Би Ти Ви е създател на изявленията с съвсем всички известни артисти в българската музика за „ Новините ” и предаването „ Тази заран ”. В ефира на утринното предаване основава рубриката „ Златните български песни ”, където след десетилетие гостуват позабравени реализатори от близкото и далечното минало. Едни от най-запомнящите срещи от този интервал са с доайените Ирина Чмихова, Мими Николова и Георги Кордов. Освен за Теди и майка й Силвия Кацарова, Дилчев е творил за Маргарита Хранова, Деян Неделчев-Икебаната и Дамян Попов. Реализирал е два кино лентата за именитата певица Паша Христова. Единият - биографичен, другият - проверяващ в съавторство с Миролюба Бенатова. Той е измежду малцината, които естрадната звезда Лили Иванова е приемала  в дома си.

Поклонението е през днешния ден, 27 март  в 11 ч. в храм „ Света Параскева ”. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР