Журналистът - дисидента Джамал Кашоги не е единствената жертва на

...
Журналистът - дисидента Джамал Кашоги не е единствената жертва на
Коментари Харесай

Джамал Кашоги не е единствената жертва на режима в Рияд

Журналистът - дисидента Джамал Кашоги не е единствената жертва на режима в Саудитска Арабия, разяснява в. " Дейли мейл ".

Вестникът показва, че Кашоги е погубен в консулството на Рияд в Турция. То е осъществено по заповед от най-високо равнище.

 Джамал Кашоги е погубен за седем минути в саудитското консулство
Джамал Кашоги е погубен за седем минути в саудитското консулство

Не е имало опит за разпит. Те са отишли, с цел да го убият

Това е изключително притеснително, в случай че се вземе в поради, че представител на Саудитска Арабия принцът - правоприемник Мохамед бин Салман беше признат на най-високо равнище в Лондон при договарянето на договорка за 65 млн. английски лири.

Самият Кашоги посещава консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 28 септември, с цел да попита за процедурата по какъв начин да получи документ, с който да потвърждава, че не е женен с първата си жена. Това му е належащо, с цел да може да подписа брак с турската си избраница. Дипломатически представители го посрещат другарски и го молят да се върне след седмица, с цел да получи документа си.

При повторната аудиенция на консулството той изчезва. От 2015 година трима високопоставени принца на саудитска двор, които са живеели в заточение и са подлагали на критика режима в Рияд, са изчезнали.

Става дума за принцовете Сауд бин Саиф, Турки бин Бандар и Султан бин Турки. За тях се допуска, че се намират в затвор в Рияд.

По тази причина изгубването на журналиста Джамал Кашоги, прочут със своята рецензия към ръководещите в Саудитска Арабия, не е изключение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР