Журналистът Димитър Байрактаров даде специално интервю за izbori.bg, в което

...
Журналистът Димитър Байрактаров даде специално интервю за izbori.bg, в което
Коментари Харесай

Димитър Байракторов: Правил съм разследване за сделката на Симеонов, но не съм подавал сигнал в прокуратурата

Журналистът Димитър Байрактаров даде особено изявление за izbori.bg, в което разяснява скандалното си следствие за парцелите на Валери Симеонов и почналата инспекция от страна на прокуратурата и КПКОНПИ.

- Вие ли подадохте сигнала за закупените парцели на занижени цени от компанията на Валери Симеонов "СКАТ ТВ " ООД?

- Не знам от кой е подаден сигналът. Не мога да ви кажа. Аз съм правил журналистическо следствие, което е излъчено в предаването "Бареков и Байрактаров Без Цензура " по телевизия Евроком и прокуратурата се е самосезирала. Репортажът и следствието са коментирани в ефир от адвокати, съгласно които има съществени закононарушения касаещи договорката по придобиване на недвижимия парцел от компанията "СКАТ ТВ " ООД на Валери Симеонов. Тоест, в един и същи ден, един парцел е бил купуван и продаван от две разнообразни лица. Което на процедура и по закон е невероятно в случай че няма авансово уговорена обстановка. Дори и да има авансово уговорена обстановка, отново не може да се случи, тъй като парцелът би трябвало да бъде вписан. Според юристите е преследвано да се доближи до трети безкористен покупател, който в тази ситуация да се явява компанията "СКАТ ТВ " ООД. Този репортаж напълно е основан на публични документи.

- Искате да кажете, че не вие сте подал сигнала, а е допустимо някой от прокуратурата или елементарен жител да е сезирал институциите?

- Да, допустимо е елементарен жител да е подал сигнала. По-скоро, доколкото имам информация, на база тези изявления прокуратурата се е самосезирала, което е изцяло обикновено.

- Тъй като вие сте направил това следствие, ще дадете ли в предаването си право на отговор на Валери Симеонов?

- Симеонов да заповяда когато пожелае. Доколкото знам, той отхвърля да дава изявленията на Евроком поради мен. Дори се сърди на мой сътрудници. Не знам дали знаете, само че аз съм единственият публицист в тази страна, на който в границите на две години неведнъж му е отнемана акредитацията от ръководителя на националното заседание. Тоест, неразрешен ми е достъпът без да е даден документ, пояснение и каквото и да е било. Пресцентърът на националното заседание изпрати общително писмо в което изиска от Евроком журналистът Димитър Байрактаров да бъде сменен.

- Да се върнем на хотелите на Симеонов. Как един противозаконен градеж бива достроен?

- Същият този хотел, за който доскоро ви описах по какъв начин е добит, компанията е наказана за нелегално строителство с влезнало в действие правосъдно решение. Не единствено, че не е съборен противозаконният градеж, ами е и достроен. В регистъра на ДНСК за влезлите в действие в заповеди за нелегално строителство, с огромни букви е записано: Незаконното строителство е ДОСТРОЕНО. Това е реалност който също съм посочил. Това е по времето в което Валери Симеонов е вицепремиер. Странно тогава той стартира едни офанзиви против тогавашния началник на ДНСК Милка Гечева. Докато не беше сменена тя, той не се упокои. В един миг обаче започнаха едни забавни случки с парцелите и активите на неговите компании, които трябваше да бъдат отстранени, пък те биват достоверни. И не си мислете, че единствено Симеонов е забъркан. Има какво да се каже и за Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР