Журналистът Дарина Сарелска се възмути как от БНТ подменят реалността

...
Журналистът Дарина Сарелска се възмути как от БНТ подменят реалността
Коментари Харесай

Дарина Сарелска: БНТ скри новината за бруталното полицейско насилие

Журналистът Дарина Сарелска се възмути по какъв начин от Българска национална телевизия " подменят действителността " и постановат цензура, откакто публичната телевизия не излъчи най-бруталните фрагменти на полицейско принуждение от антиправителствените митинги предишното лято заради " етични съобажения ".

Ето и рецензията на някогашния шеф на новините в " Нова телевизия ", изразена в обществената мрежа Фейсбук:

Етика за 80 милиона лв.. Толкова заплащат 3 милиона българи-данъкоплатци всяка година, с цел да има Българска национална телевизия. А Българска национална телевизия, претендираща да е социална, и обиждаща се на държавна, избира да скрие по този метод новината за бруталното полицейско принуждение (крита по този начин или другояче цяла една година). Цинизъм е, че новото прикритие за публицистите в държавената телевизия се назовава " етични съображения ".

Креативно! Така може отсега нататък да не демонстрират и чекмеджетата на Бойко Борисов – въпреки всичко може да наранят възприятията на хората с минимална работна заплата.

Извън опита за хумореска – вижте по какъв начин се подменя действителност. С вашите пари. Освен цензурираните фрагменти заслужава внимание пословичният към този момент механизъм за налагане на " псевдобаланс " – с вкарването на позиция на " синдиката " за политизирането на побоя.

А другояче създателите на този журналистически гаф си имат имена и лица. Крайно време е да станат известни.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР