Журналистът Асен Агов заяви в сутрешния блок на Нова телевизия,

...
Журналистът Асен Агов заяви в сутрешния блок на Нова телевизия,
Коментари Харесай

Асен Агов: 3 март е голяма дата в българската история, но не може да е национален празник

Журналистът Асен Агов съобщи в утринния блок на " Нова телевизия ", че националният празник на България би трябвало да е на друга дата.

" 3 март е една огромна дата в българската история. Но в това време не може да е народен празник, откакто българската нация стартира да се построява преди този момент и довършва своя строеж отвън съветското въздействие. Една нелепост, която чух тук около украинската война, беше изречена от госпожа Митрофанова. Тя сподели, че те вършат в Украйна това, което са създали с България през 1977/78 година, т.е. окупация. Тези неща не могат да бъдат забравени, по тази причина не може да бъде народен празник. Аз съм последовател на тезата, че народен празник би трябвало да е Денят на независимостта на България. Защото тогава се приключва този строеж на България ", сподели той.

" А и нещо, обвързвано с Граф Игнатиев. Има една безсмислица, една нелепост в географията на София. Ул. " Граф Игнатиев ", наречена в миналото по самодейност на Фердинанд, с цел да бъде избран за цар от съветския император, който нанася всички тези имена на улиците в България, се пресича с бул. " Васил Левски ". Това е по този начин известното място " Попа ". Тоест, индивидът, който е бил в поддръжка на унищожаването на Левски и на неговото национално-освободително придвижване, а точно Граф Игнатиев, някакси е неуместно тези две улици да се кръстосват ", счита той.

" Не би трябвало да търсим празник, който към този момент сме го използвали, за обединяване на нацията. Такъв празник е 24 май. Оригиналната дата е 11 май. Не би трябвало да използваме и 6 септември, тъй като той е сплотяващ. Ако го хвърлим против 3 март, може да оскверним 6 септември. За това предлагам 22 септември - Ден на независимостта. Целият цивилизован свят чества своята самостоятелност и счита това за нещото, което би трябвало да бъде ценено ", добави Агов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР