Журналист се оплака, че е заплашван от член на Съвета

...
Журналист се оплака, че е заплашван от член на Съвета
Коментари Харесай

Заплашва ли Бетина Жотева, журналиста Къдринка Къдринова

Журналист се оплака, че е заплашван от член на Съвета за електронни медии след заложен въпрос по време на съвещание на парламентарната комисия по културата, написа Народоосвободителна въстаническа армия. Случката се разиграва предходната седмица, само че за нея се разбра едвам тази седмица, откакто беше публикуван аудиозапис от диалога, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

На записа се чува по какъв начин Бетина Жотева, която е член на Съвет за електронни медии, споделя на журналиста Къдринка Къдринова: „ Много деликатно, който се е опитал да ме вкара в конспирация, не е прокопсал ”. След случилото се Къдринка Къдринова сезира Етичната комисия на Съюза на българските публицисти, а Бетина Жотева пък подаде тъжба в прокуратурата. Последва и реакция на Съюза на европейските публицисти в България, които желаеха оставката на Бетина Жотева.



В студиото на Народоосвободителна въстаническа армия Жотева съобщи: „ Когато човек си пази честа и името, може да направи всичко. Аз не виждам каква опасност съм споделила ”. „ Признавам, че съм споделила „ Ще видиш какво ще се случи ”. Сега тя ще види какво ще се случи. Отивам в съда и прокуратурата – за набеждаване и клюка ”, сподели още Жотева.  

Според Жотева Къдринова е съумяла „ да направи конспирация с държавна институция, с член на Съвет за електронни медии и с посланици на непознати страни ”. „ Всеки би трябвало да носи отговорност за това, което приказва. Напоследък възприятието за отговорност у доста политици и публицисти се е изпарило поради възприятие за безотговорност и това рано или късно би трябвало да спре ”, сподели още Жотева.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР