Журито за присъждане на награда “Варна за ярки постижения в

...
Журито за присъждане на награда “Варна за ярки постижения в
Коментари Харесай

Oбявяват окончателните номинации за награда “Варна” в областта на културата

Журито за отсъждане на премия “Варна ” за ярки достижения в региона на културата се събира в сряда, 4 май, с цел да вземе дефинитивно решение за тазгодишните номинации запрестижното отличие. Заседанието ще стартира в 11:00 часа в зала „ Варна “вОбщинаВарна и ще бъде намерено за жителите.

Седемчленното журидопусна общо девет кандидатурина предишно свое съвещание. Съгласно Статута на оценката последва публично разискване, в което всички заинтригувани можеха да се включат със мнения.

Като се съобрази с мнението на креативните сдружения, рецензията, публичния отзив, журито на следващия ден би трябвало да излезе с финалните си решения. Те ще бъдат избрани с скрито гласоподаване и болшинство от две трети гласове.

След това номинациите ще бъдат изпратени за утвърждение от непрекъснатата комисия “Култура и духовно развиване ” към локалния парламент. Окончателното решение за тазгодишните носители на премия „ Варна “ ще вземе Общинският съвет.

Отличията ще бъдат връчени на специфична гала в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР