Журито ще избере 10 проекта финалисти в състезанието до 15

...
Журито ще избере 10 проекта финалисти в състезанието до 15
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за блокчейн конкурса на CEE Block София

Журито ще избере 10 плана финалисти в надпреварата до 15 октомври

© Pexels Още по тематиката
Българската Flipps закупи американския стартъп Avid AI

Платформата за стрийминг на бойни спортове към този момент ще демонстрира и вести на потребителите
12 авг 2018
SAP и Lufthansa търсят блокчейн решения в авиацията

Кандидатури за взаимния им конкурс могат да се подават до 31 август
8 авг 2018 Стартиращи компании, които създават блокчейн решения и са в напреднал стадий от развиването на плановете си, могат да аплайват в стартъп състезанието, част от събитието CEE Block София. Надпреварата е проведена в партньорство с софтуерната компания " Телелинк " и е отворена за участници от България и други страни от района, измежду които Естония, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Литва, Латвия, Хърватия, Черна гора, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Унгария, Сърбия и Румъния.

Победителят в надпреварата ще бъде определен в края на събитието на 26 октомври и ще получи безплатно финансиране за развиване на плана си в размер на 250 хиляди евро.

Кандидатстването

Конкурсът на CEE Block София е отворен за компании, които към този момент имат подготвени блокчейн решения, валидирани на пазара и търсят финансова помощ, с цел да се разраснат и да преминат в последваща фаза от развиване на продукта или услугата си. Организаторите означават, че за предпочитане е фирмите да бъдат в областта на доставките, опазването на здравето и образованието.

Желаещите да се включат би трябвало да попълнят формата за кандидатстване на уеб страницата на конкуренцията, където да опишат екипа на компанията, планът, който създават и казусът, който вземат решение с него. Допълнително участниците би трябвало да разяснят бизнес модела си, конкурентната среда и финансирането, което е са получили досега, както и от каква инвестиция имат потребност, с цел да продължат развиването си.

Крайният период за кандидатстване е 30 септември.

Подборът

Всички подадени кандидатури ще се преглеждат от жури, формирано от вложители и блокчейн експерти. В състава му са: Росен Иванов, създател на BlackPeak Capital, Любо Минчев, създател и изпълнителен шеф на " Телелинк ", Божидар Божанов, създател на LogSentinel, Елвин Гури, сътрудник във фонда Empower, и Иван Житянов, ръководещ шеф в " Телелинк ".

Журито ще избере 10 плана финалисти в надпреварата до 15 октомври, като ще ги прави оценка съгласно 5 съответни критерия – иновация, обществено влияние, екип, бизнес модел и пазарни благоприятни условия.

На 26 октомври през втория ден от събитието CEE Block София 10-те финалиста от района ще показват плановете си пред журито и необятната аудитория, които ще гласоподават на място. Вотът им ще бъде с тежест 70% на журито и 30% на публиката. Победителят ще получи премия от 250 хиляди евро, както и прекосяване през менторска стратегия и образование от създателя на " Телелинк " Любо Минчев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР