Журито на паралелната секция на кинофестивала в “Седмица на критиката

...
Журито на паралелната секция на кинофестивала в “Седмица на критиката
Коментари Харесай

Колумбийски филм спечели критиците в Кан

Журито на паралелната секция на кинофестивала в “Седмица на рецензията ” присъди Голямата премия на колумбийския филм “Глутницата” (“La Jauria”) на режисьора Андрес Рамирес Пулидо, съобщи Франс прес.

Продукцията споделя за насилието в южноамериканската страна.

Филмът демонстрира всекидневието на малолетни нарушители, на които един преподавател, Алваро, се пробва да даде втори късмет посредством групова терапия. Тя се организира в изоставена къща в сърцето на тропическата гора. Във влажната и задушаваща атмосфера на колумбийския лес “превъзпитанието ” на младежите наподобява повече на затвор, в сравнение с излаз към бъдещето.

Два от късометражните филми на режисьора Андрес Рамирес Пулидо (32 г.) са печелили награди на няколко интернационалните фестивала. “Глутницата” е първият му пълнометражен филм.

“Исках посредством кинематографичен език да покажа насилието “, изясни той пред Франс прес в Кан.

Във всичките си екранизации, колумбиецът преглежда личността на бащата в фамилията: неговото неявяване или нездравословното му наличие, което оставя трайни следи върху героите.

Председател на журито на секцията “Седмица на рецензията ” тази година е тунизийската режисьорка Каутер Бен Хания. Последният й филм “Човекът, който продаде кожата си ”, в който взе участие Моника Белучи, бе номиниран за премия “Оскар ” в категорията за най-хубав интернационален филм през 2021 година

Паралелната секция на кинофестивала в Кан “Седмица на рецензията ”, отдадена на откриването на нови гении, се организира от 1962 година.

Cannes: ‘La Jauria’ Tops Critics’ Week Prizes

— The Hollywood Reporter (@THR)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР