Журито на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети

...
Журито на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети
Коментари Харесай

80 дегустатори от 26 страни посетиха най-модерната фабрика за алкохол у нас

Журито на интернационалния конкурс за високоалкохолни питиета Spirits Selection посети фабриката на най-големия производител на алкохол и виновност в България VP Brands International (VPBI). В индустриалното звено в Пещера те разгледаха бутилиращите цехове и купажните отделения, посетиха склада за отлежаване с 14 000 бъчви и дегустираха питиета от портфолиото на компанията.

 trud2-1 Международните специалисти се убедиха от първо лице във всички стадии на надзор, прилагани във фабриката. Първо на стадий купажиране се взима проба, която се изпраща в акредитирана лаборатория за физико-химичен разбор. Ако дава отговор на нужните условия, минава през вътрешната дегустационна комисия. Вторият стадий е многократна филтрацията, която се прави с новаторската технология за сребърна и за платинена дестилация. След това готовият артикул отива в буферни съдове, където още веднъж предстои на непоколебим физико-химичен и органолептичен разбор от дегустационната комисия. И в случай че дава отговор на високите ни условия за качество и стандарт, се подава за бутилиране. В деня на бутилиране се проучва и дегустира една от първите бутилки. През месеца или интервала на бутилиране на случаен принцип още веднъж се отделят проби от готовата продукция, които още веднъж са подложени на разбор, с цел да се подсигурява качеството на крайния артикул. Пробите се тестват от софтуерните екипи вътре в компанията, само че и от самостоятелни външни консултанти. Друга основна съставна част за производството на висококачествени питиета е водата. Във фабриката употребяват вода от планината с доста положителни органолептични качества. Допълнително я пречистват със системи с деен въглен и противоположна осмоза и също така са внедрили специфичен филтър с минерала Шунгит.

Журито на състезанието Spirits Selection посети и неповторимото оборудване за отлежаване на уиски дестилати във VP Brands International. Компанията разполага с три такива склада и възнамерява построяването на четвърти. Общият потенциал е 30 000 бъчви. Складът за отлежаване в Пещера се съхранява 14 000 бъчви с дестилати.

 trud1-1 “VP Brands International съумя да показа модерното лице на алкохолната промишленост в България по най-хубавия метод. За всички ни, беше чудесна опция да забележим високото равнище на професионализъм и работа в компанията – още повече, че за България се знае малко. “, разяснява по време на визитата Бодуа Аво, ръководител на Concours Mondial de Bruxelles. „ Българската високоалкохолна промишленост предлага страхотни питиета на доста високо равнище. Малцина знаят, че България е на първо място производител на високоалкохолни питиета, а една от главните цели на Spirits Selection by Concours Mondial du Bruxelles е да запознае членовете на интернационалното жури с новите производители “, добави Тиери Хейнс, който е шеф на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Spirit Selection е единственият пътуващ конкурс за спиртни питиета в света. Догодина ще се организира в Китай. Избраният град е Лвианг в провинция Шанкси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР