Журито на конкурса Световен автомобил на годината избра международното изложение Delhi Auto

...
Журито на конкурса Световен автомобил на
годината избра международното изложение
Delhi Auto
Коментари Харесай

Световен автомобил на годината 2020 : Първите номинации са известни

Журито на състезанието Световен автомобил на годината избра интернационалното изложение Delhi Auto Show в Индия, с цел да анонсира имената на първите номинирани в тазгодишното издание на конкуренцията, в това число десетте в главната категория и по пет в останалите подкатегории.

Във финалната десятка на категорията Световен автомобил на годината 2020 влизат Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Land Rover Range Rover Evoque, Mazda3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf и Volkswagen T-Cross. По време на международното изложение в Женева през март, журито на конкурса ще разгласи имената на финалистите, позволени до финалната фаза на конкуренцията.

В категорията Световен градски автомобил на годината 2020 номинираните са Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio и Volkswagen T-Cross, а за премията Световен луксозен автомобил на годината 2020 ще спорят BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 и Porsche Taycan.

Номинация за Световен състезателен автомобил на годината 2020 получават BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan и Toyota GR Supra.

Всички номинирани до момента предложения в другите категории участват и в тази за Световен дизайн на годината 2020, като в същото време експертно жури предложи номинации и за Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 и Porsche Taycan.

Победителите в състезанието Световен автомобил на годината 2020 ще станат известни на 8 април, по време на международното ревю в Ню Йорк.

През предходната година, премията Световен автомобил на годината бе за
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР