Жребият във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа

...
Жребият във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа
Коментари Харесай

Левски, ЦСКА и Славия научават съперниците си в Лига Европа днес

Жребият във втория по мощ европейски клубен шампионат Лига Европа ще дефинира противниците на българските Левски, ЦСКА и Славия през днешния ден.

Церемонията по определянето на двойките в първия квалификационен кръг от конкуренцията започва в 14:00 часа и по традиция ще се организира в Нион.

Първите мачове в Лига Европа ще се изиграят на 12 и 19 юли.

Предварителната разбивка по урни отреди за евентуални противници на ЦСКА в първия кръг Милсами, Рудар (Плевля), ФК Рига, Хонвед (Будапеща) и Балзан. От тези тимове единствено Хонвед може да се дефинира като относително съществено затруднение.

Унгарците приключиха 4-и в шампионата, само че с негативна голова разлика, а в състава им проличава името на някогашния ляв бек на " алените " Тончи Кукоч. Милсами отстрани Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига през 2015 година, само че това беше единственият им сходен проблясък на европейската сцена. Другите три отбора също са много под равнището на ЦСКА.

Левски от своя страна ще се изправи против един от следните шест отбора: Чихура Сашкере (Грузия), Вадуц (Лихтенщайн), Нарва Транс (Естония), Гандзасар (Армения), а също и спечелилите от двойките Кефн Друидс (Уелс)-Тракай (Литва) и Сант Жулия (Андора)-Гзира Юнайтед (Малта).

Сред евентуалните противници за носителя на Купата на България - Славия попадат Гленавон (Северна Ирландия), спечелилият от Биркиркара (Малта)-Клаксвик (Фарьорски острови), спечелилият от Еуропа (Гибралтар)-Прищина (Косово), Илвс Тампере (Финландия) и Стярнан (Исландия). /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР