Жребият отреди полупрофесионален отбор за първи съперник на Лудогорец в

...
Жребият отреди полупрофесионален отбор за първи съперник на Лудогорец в
Коментари Харесай

Крусейдърс: Погром 0:11 от румънци, 7 титли за 120 години и... неочакван разузнавач

Жребият отреди полупрофесионален тим за първи противник на Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига. Първенецът в Северна Ирландия - Крусейдърс (Белфаст).

" Червено-черните " са тим със 120-годишна история. Триумфират в локалния Премиършип 3 пъти през последните 4 години, само че имат едвам 7 трофеи (водач по този индикатор е хегемонът Линфийлд с 52 първи места). Стадионът им " Сийвю " се намира в Северен Белфаст. Разполага с едвам 3383 места, само че има лиценз за ранните стадии от шампионатите на УЕФА.

Крусейдърс не може да се похвали със запаметяващи се участия в Европа. За над 50 години в клубните съревнования " кръстоносците " са отстранили 2 противника. През 2014 те се оправят с литовския Екранас (3:1, 2:1), а година по-късно отстраняват естонския Левадия (0:0, 1:1 предписание за гол на непознат терен).

 Лудогорец с съвършен чоп на старта в Шампионска лига! Обновена
Лудогорец с съвършен чоп на старта в Шампионска лига!

" Орлите " срещат Крусейдърс

Най-срамно е представянето им през сезон 1973/1974, когато са пометени от румънския Динамо с 0:11 в Букурещ (общ резултат в двете срещи - 0:12). За първи път ще срещнат противник от България.

Старши треньор на Крусейдърс е Стивън Бакстър. Той е отпред на клуба от февруари 2005 и е най-успешният управител в историята на " червено-черните ".

Северноирландските почитатели към този момент отписаха своите любимци в обществените мрежи. " Със сигурност отпадаме ", " Много неприятен чоп. Ще опитаме, само че не очаквайте да минем в идващия кръг ", " Те играха с Арсенал. Имат футболисти на Световното. " - бяха първите мнения на последователите в twitter и facebook. Между тях има и значително българи, които пожелават шанс на Крусейдърс.

" Кръстоносците " имат прикрит жокер в разузнаването на българския си противник. Техният някогашен нападател Анди Смит е помощник-треньор на Бруно Рибейро в Лудогорец през лятото на 2015. Двамата са съотборници в Шефилд Юнайтед, а по-късно заформят тандем на пейката на Витория (Сетубал). Задържаха се у нас едвам 6 седмици. Причина за освобождението им бе шокиращото отпадане от молдовския Милсами (0:1, 1:2) в квалификациите за Шампионска лига.

 Лудогорец с нов треньор
Лудогорец с нов треньор

Рибейро ще има асистент от Северна Ирландия

Смит разкри някои любопитни детайлности за престоя си при " орлите " в изявление от 2016:

" Винаги ще помня времето в България. Беше доста мъчно за мен във всички аспекти. Още с идването ни (б.а. неговото и на Бруно Рибейро) футболистите започнаха да желаят смяна на часовете на тренировките... с цел да може дамите и приятелките им да гледат заниманията. Искаха да ни се " качат на главите ". Ние отстоявахме позициите си и не сменихме графика.

 Приемлив противник за Лудогорец във втория кръг на Шампионска лига
Приемлив противник за Лудогорец във втория кръг на Шампионска лига

" Орлите " срещат спечелилия от Дюделанж (Люксембург) - Видеотон (Унгария)

И друго. Казваше ни се, че има подписали нови попълнения, за които ние даже не подозирахме. Спомням си веднъж - с Бруно пиехме кафе преди утринното занятие на тима. Някакъв вид попита дали може да седне до нас. Отговорихме му: " Разбира се ". След това попита и къде е съблекалнята... по-късно влезе в игра, а нямахме концепция кой е той. "

Това е противникът на Лудогорец. На пръв взор наподобява обикновен за превъзмогване, само че във футбола в никакъв случай няма нищо несъмнено. В Крусейдърс ще се срещнат с някои от проблемите на родната Първа лига, само че надали това ще им помогне в дуела с първенеца ни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР