Жребият за определяне на групите в новия турнир на УЕФА

...
Жребият за определяне на групите в новия турнир на УЕФА
Коментари Харесай

Днес ще станат ясни съперниците на България в Лигата на нациите

Жребият за установяване на групите в новия шампионат на УЕФА - Лига на нациите ще бъде изтеглен през днешния ден от 12:00 часа българско време в Лозана, Швейцария.

България в трета урна за жребия за Лига на нациите

Всички 55 тима са сложени в 4 дивизии съгласно мястото си в ранглистата на УЕФА. Българският народен тим ще се състезава в Дивизия "C ". За идния чоп е подложен в Трета урна дружно с тимовете на Израел, Финландия и Черна гора, с които сигурно няма да попадне в една група.

Вероятни противници на нашия тим са следните отбори:

Първа урна: Унгария, Румъния, Шотландия, Словения

Втора урна: Гърция, Сърбия, Албания, Норвегия

Четвърта урна: Кипър, Естония, Литва

Дивизия "C " ще включва три групи с четири тима и една с три.

Поради настъпващата по-рано зима в някои от страните, в една група няма да попаднат повече от два, от следните тимове: Норвегия, Финландия, Естония, Литва.

Първото издание на Лига на нациите ще се организира през септември, октомври и ноември 2018 година. Точните дати на срещите ще бъдат оповестени незабавно след жребия.

Победителите в 4-те групи на Дивизия "А " ще се изправят един против различен във заключителен шампионат през юни идната година. Лидерите в останалите три дивизии ще се изкачат в по-горна, а най-слабите отбори в дивизии "А ", "В " и "С " ще изпаднат в по-долната.

Официалната делегация на България за жребия в Лозана включва националния селекционер Петър Хубчев, вицепрезидента на БФС и отговорник за националния тим Йордан Лечков, координатора на "А " националния тим Андрей Мединцев и ръководителя на отдел "Връзки с обществеността и медии " Йордан Грозданов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР