Жребият на България за плейофите на Евро 2020 бе приет

...
Жребият на България за плейофите на Евро 2020 бе приет
Коментари Харесай

0:9 и автогол-шедьовър: Унгария не е удобен съперник

Жребият на България за плейофите на Евро 2020 бе признат с необятни усмивки. Съперник в полуфиналите ще бъде Унгария, а в възможния край - спечелилият от конфликта сред Исландия и Румъния. Първият, както и евентуалният втори дуел ще се играят на Националния стадион " Васил Левски " в края на март.

Така пред националите, които се показаха трагично в квалификациите и останаха последни в своята група, се отваря извънреден късмет да се озоват измежду 24-те финалиста на европейското състезание следващата година.

Историческа информация на дуелите с Унгария обаче демонстрира, че това е извънредно неуместен за България противник. И то освен поради салдото - 12 загуби, 5 равенства и едвам 6 победи.

Първата среща на двете народи на футболния терен датира от 25 март 1934 година Световната подготовка пред 10 000 фенове в София приключва 4:1 в интерес на унгарците. На 17 август 1947 година претърпяваме същинско оскърбление - 0:9 за Балканската купа. Две години по-късно поносим проваляне с 0:5 в контрола пред 60 000 в Будапеща.

На 20 юли 1966 година е паметният конфликт от груповата фаза на международното състезание в Мексико. Нашите повеждат в 14-ата минута с попадение на Георги Аспарухов, само че " свършват въздуха " поради сбъркана подготовка на високопланинската база в Белмекен. Иван Вуцов си забива един от най-красивите автоголове в историята, а по-късно противниците стигат до цялостен поврат за 3:1.

Оптимизъм обаче буди по-съвременната статистика. Последната ни загуба датира в контрола от 30 октомври 1985 година (1:3). Оттогава записваме пет следващи мача без проваляне - победа и тъждество в контроли, победа и тъждество в квалификациите за Мондиал 2006.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР