JPMorgan, известната американска мултинационална корпорация за инвестиционно банкиране, наскоро въведе

...
JPMorgan, известната американска мултинационална корпорация за инвестиционно банкиране, наскоро въведе
Коментари Харесай

JPMorgan пусна еврови плащания чрез блокчейн и реализира над $300 милиарда в транзакции

JPMorgan, известната американска мултинационална корпорация за капиталово банкиране, неотдавна вкара транзакции в евро посредством блокчейн, употребявайки своята цифрова валута JPM Coin.

Според отчет на Bloomberg JPM Coin, която в началото беше въведена през 2019 година, започва транзакции в евро и обработи зашеметяващата стойност от над $300 милиарда единствено в границите на няколко дни.

JPM Coin, създадена от JPMorgan Chase, служи като цифрова монета, предопределена да бъде обвързана със цената на щатския $ или еврото. Нейната съществена цел е да даде опция за по-бързи и по-сигурни трансгранични заплащания.

За да поддържа изследването и осъществяването на начинания в региона на блокчейн и криптовалутите , JPMorgan сътвори особено бизнес звено, наречено Onyx.

С помощта на JPM Coin огромните клиенти на JPMorgan могат да правят огромни транзакции, включващи долари или евро, по световни сметки на JPMorgan с нараснала експедитивност и успеваемост.

Макар че размерът на транзакциите, реализиран от стартирането на системата, е незабравим, той съставлява единствено дребна част от общия размер на транзакциите на JPMorgan.

От неотдавнашния старт в сряда JPM Coin е осъществила транзакции за почти $300 милиарда. Въпреки това тази сума съставлява единствено дребна част от колосалния дневен размер на транзакциите, който надвишава $10 трилиона, обработвани от финансовия колос.

Освен това по-рано този месец JPMorgan притегли вниманието в блокчейн сферата, като си сътрудничи с шест индийски банки за въвеждането на блокчейн-базирана платформа за споразумяване на междубанкови транзакции в долари в комерсиалния център на Ню Делхи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР