JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup, които са едни

...
JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup, които са едни
Коментари Харесай

Най-големите банки на САЩ и Англия забраниха купуването на криптовалута с кредитни карти

JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup , които са едни от най-голените банки на Съединени американски щати, вкараха възбрана за закупуването на каквато и да е криптовалута благодарение на издадените от тях кредитни карти, в това число и пластмасовите карти за бизнеса. Bloomberg заяви, че възбраната е влезнала в действие на 3 февруари 2018 година.



Едновременно с това, британската Lloyds Banking Group публично разгласи, че с нейните 9 милиона издадени кредитни карти към този момент не могат да се правят транзакции за закупуване на биткойни. Това е първият сходен случай на територията на Англия.

Забраните не се отнасят за дебитните карти. Банките се притесняват, че техните клиенти могат да купят на заем криптовалута, който след това няма да могат да върнат.



В края на предходната седмица курсът на биткойна съумя да се вдигне до $8500, нараствайки с към $1000. Но тази заран обстановката още веднъж е подтискаща за притежателите на криптовалути: цената на всички цифрови пари слезе надолу, като биткойнът падна до $7940.

Капитализацията на криптовалутния пазар слезе под $400 милиарда, макар че преди два месеца превишаваше $700 милиарда. Ситуацията с другите криптовалути не е по-добра – доста от тях означават спад с 15-20%. Към сегашен ден курсът на Ethereum е малко над $800, а на Ripple – по-малко от един щатски $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР