JPMorgan Chase & Co. ще играе ключова роля в най-голямото

...
JPMorgan Chase & Co. ще играе ключова роля в най-голямото
Коментари Харесай

JP Morgan финансира новата Европейска Суперлига с 4 млрд. евро

JPMorgan Chase & Co. ще играе основна роля в най-голямото разтърсване в европейския футбол от 50-те години на предишния век, финансирайки по този начин наречената Европейска Суперлига с 4 милиарда евро (4,8 милиарда долара), съобщи Блумбърг.

Американската капиталова банка се е съгласила да направи първична инвестиция от 3,5 милиарда евро, с цел да подкрепи основаването на новия шампионат. Тази инвестиция ще набъбне до 4 милиарда $ след заплащания и разноски, споделя осведомен източник.

Дотук се стигна, откакто дребна група от най-богатите футболни клубове, в това число Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, оповестиха, че ще образуват личен шампионат – Суперига, който ще бъде съперник на проведената от УЕФА Шампионска лига. Основателите на новата лига са 12 – 6 тима от Англия, 3 от Испания и 3 от Италия - Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм, Интер, Ювентус и Милан. Още три клуба ще бъдат поканени да станат създатели. Освен 15-те непрекъснати членове на лигата, други пет тима ще могат да вземат участие в нея след годишни квалификации.

Според осведомени източници клубовете са подписали обвързващо съглашение за присъединяване в Суперлигата в границите на няколко години. Именно това съглашение е било от основно значение за финансирането на JP Morgan, което съгласно същите източници ще бъде при рента сред 2% и 3% за 23-годишен интервал.

Новината за новата Суперлига съставлява най-голямото разтърсване в европейския футбол от основаването на Шампионската лига през 1955 година Националните лиги на Англия, Испания и Италия, Международната футболна федерация (ФИФА) заплашиха да подхващат правосъдни дейности против тези клубове и даже да ги изхвърлят от националните им шампионати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР