Жп моделисти от шест европейски страни – Сърбия, Унгария, Румъния,

...
Жп моделисти от шест европейски страни – Сърбия, Унгария, Румъния,
Коментари Харесай

Жп моделисти карат миниатюрни влакчета по 200 метра релси в Русе

Жп моделисти от шест европейски страни – Сърбия, Унгария, Румъния, Германия, Чехия и България, подредиха две трасета с дребни влакчета в „ Канев център “ в Русе, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Събитието е в границите на Деветата интернационална среща на жп моделистите, а общо участниците са над 50 души.

Тази година те са подготвили трасета с обща дължина 200 метра, по които се движат разнообразни по тип композиции. „ Искахме да бъдем малко по-актуални със международната конюнктура и по тази причина имаме транспорт на военни влакове. Бурите, които бяха в България, пък са разрушили тук-там нашето трасе, по тази причина ние пускаме един ремонтен трен в разписанието. Отново участва „ Синият Дунав “, който пътуваше преди години сред Русе и София, имаме интернационалните влакове от ерата на 80-те години, както и специфична комбинация с рейсове „ Икарус “, които доставяме непосредствено от Унгария, изясни уредникът и ръководител на клуба на жп моделистите в България Емил Чаушев.

Всички гари са действителни, както и разписанията, в които един час дава отговор на 15 минути време по трасето. Има опция всеки искащ да кара влакче с джойстик. „ След като си изтегли разписание, отива на гарата, от която потегля неговият трен, и стартира да кара. Ако има хора, които не са карали влакове предните години, ние сме подготвили едни образователни влакове, тъй като би трябвало да ги сертифицираме като машинисти. След това могат да карат всички влакове от нашите написания “, сподели още Чаушев.

Изложението на дребните влакови композиции ще продължи до неделя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР