Жозе Моуриньо навлезе в непозната територия, след като пое Тотнъм

...
Жозе Моуриньо навлезе в непозната територия, след като пое Тотнъм
Коментари Харесай

Моуриньо влиза в непозната територия с "Тотнъм"

Жозе Моуриньо навлезе в непозната територия, откакто пое " Тотнъм " след уволнението на Маурисио Почетино. Пристигането на португалеца в нов клуб нормално е източник на оптимизъм, тъй като той непроменяемо дава гаранция за продобиване на титли, което не се е случвало на " шпорите " от Купата на лигата през 2008 година Не и този път. Сега Моуриньо заменя човек, който е доста обичан от почитателите и чието уволняване ядоса мнозина от тях. Те към този момент показаха недоволството си и се усъмниха, че тъкмо Моуриньо е подобаващият заместител на Почетино.

 

Може ли да работи с Даниел Леви?

Президентът на " Тотнъм " Даниел Леви извършва упоритостта си, назначавайки Моуриньо, който един път разкри, че е имал оферта от " шпорите " още през 2007 година Тогава португалецът разказа по какъв начин " Тотнъм " се е опитал да предложи компенсация за уговорка в контракта му с " Челси " от 2006 година, който му не разрешава да работи във Висшата лига в продължение на две години, в случай че напусне. Леви най-сетне подписа с претенции треньор, само че, сходно на други, и той ще разбере, че Моуриньо носи триумфи, само че има и огромни условия, а интервалите му в множеството клубове завършват със сълзи. Много сълзи. 

Как Моуриньо ще се оправи с предпазливостта на Леви в даването на пари за прехвърляния? Това докара до напрежение още при Почетино, който даже работеше с доста по-малко средства в съпоставяне със противниците си. " Тотнъм " не купи нито един нов състезател в два следващи трансферни прозореца през предишния сезон. Преди началото на този Почетино съобщи, че би трябвало да бъде именуван старши треньор, а не управител поради това, че няма въздействие и надзор отвън терена. 

Моуриньо не е на ниска цена. И не работи на ниска цена. " Тотнъм " се гордее с академията си и гледа на футболисти като Хари Уинкс като на знаци за бъдещето. Моуриньо постоянно дава тип, че въобще не му пука дали академията съществува. Трудно е човек да си показа Леви да подписва покупко-продажби като тези за 89 млн. паунда за Пол Погба, 75 млн. паунда за Ромелу Лукаку или 52 млн. за Фред, каквито вицепрезидентът на " Манчестър Юнайтед " Ед Уудуърд утвърди по времето на Жозе. 

Когато се заговореше, че Моуриньо може да поеме някой клуб, нормално мненията са: " Той ще желае 250 млн. паунда за нови играчи, преди да стартира да работи. " " Тотнъм " и Леви не работят по този начин. Поне по времето на Почетино. След идването си от " Саутхемптън " през 2014 година, аржентинецът похарчи 394 млн. паунда за нови футболисти, само че клубът взе 295 млн. от продажба на играчи. Почетино беше подготвен да работи в подобен модел най-малко за известно време и класира " Тотнъм " в Топ 4 във Висшата лига в 4 следващи сезона, а също така изведе отбора до край в Шампионската лига напролет. 

Леви въпреки всичко може да даде повече средства на Моуриньо. Този отбор на " Тотнъм " има сериозна потребност от възобновяване, а новият му управител просто не работи без подготвени, скъпи играчи. Президентът може да е в по-доброжелателно въодушевление по отношение на Моуриньо, който искаше толкоз доста време, само че е нужно огромно въображение, с цел да се счита, че връзката сред две толкоз мощни и самонадеяни персони ще мине без напрежение. 

 

Може ли Моуриньо да завоюва почитателите?

Девизът на " Тотнъм " е " Да дръзнеш, значи да го направиш ". Тези думи са поставени на всички места из новия им превъзходен стадион за 1 милиард паунда. Моуриньо не е управител, който рискува доста, а това е нещо, което към този момент тормози почитателите макар цялата му визитка от триумфи - трите трофеи във Висшата лига, трофеи в още три страни и двата трофея в Шампионската лига. Дори по този начин нареченият му неуспех в " Манчестър Юнайтед " включва спечелването на Лига Европа и Купата на лигата в първия му сезон там. 

Това е друго. Да, доста почитатели на " Тотнъм " сложиха под въпрос метода и държанието на Почетино през този сезон, само че аржентинецът резервира голямата им обвързаност поради това, което реализира в последните години. Идването на Моуриньо не просто бе посрещнато с мнителност, само че и с неприязън. Той заменя управител, обичан от последователите и уволнен преждевременно съгласно тях. А този Моуриньо не е същият, който беше при встъпването в предходните си постове. Португалецът остави руини след себе си и в " Челси ", и в " Манчестър Юнайтед ", както в съставите, по този начин и в морала в тези клубове. 

Почетино беше сплотяваща фигура в по-голямата част от престоя си в " Тотнъм ". Моуриньо търси борбите и разделянето. Освен това той има потребност да се потвърждава още веднъж и да покаже, че не е изостанал спрямо треньори като Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Почетино сътвори прочувствена връзка с почитателите на " Тотнъм ", които го посрещнаха с топлина. Моуриньо не се интересува от страсти - единствено от резултати. Той е безсъвестен и прагматичен, което води и до подозренията за стила на игра. Привържениците на " Тотнъм " са привикнали с бързия, нападателен футбол на тима на Почетино. " Тотнъм " беше атрактивен за гледане. Стилът на Моуриньо е явен и въпреки да е сполучлив, той е цялостна диаметралност на този на Почетино. Солиден, проведен, който прави работа. Феновете на " шпорите " може да го одобряват в тези условия, само че за какъв брой време?

 

Как играчите ще одобряват Моуриньо?

Моуриньо е цялостна диаметралност на Почетино и в ръководенето на тима. Преди последните месеци, които бяха изпълнени напрегнато и в които той се отдалечи малко от тима, Почетино поддържаше допустимо най-близка връзка с играчите си. Моуриньо е тъкмо противоположното. Той непрекъснато слага играчите си на тествания и може да е праволинеен, в случай че условията му не бъдат изпълнени. Почетино може да извади състезател, в случай че той към този момент не пасва на системата му, само че като цяло поддържаше и симпатизираше на футболистите. Той окуражаваше играчи, които са в слаба форма, и търпеливо ги изчакваше с вярата, че все в миналото тимът ще има изгода от тях. При Моуриньо не е по този начин, а футболисти като Кевин де Бройне и Мохамед Салах могат да го потвърдят. Подходът на Моуриньо ще е потрес за системата на " шпорите ". Може да е тъкмо това, от което имат потребност, само че това няма да се случи без риск. 

 

Кой Моуриньо ще получи " Тотнъм "?

Това ще е решаващият фактор, който ще дефинира дали рискът на Леви ще проработи. Дали ще е Моуриньо, който имаше толкоз триумфи в двата си интервала в " Челси ", или ще е Моуриньо, който беше толкоз далечен в " Манчестър Юнайтед ", живееше в хотел, до момента в който домът му беше в Лондон, а в последна сметка беше уволнен и си потегли, заобиколен от неприятни усеща? Дали ще е умният, комичен Моуриньо, който произвеждаше печеливши тимове, или ще е озлобеният субект, който беснееше на света в последните си месеци на " Олд Трафорд "? Леви, естествено, се надява да е първият вид. Поне Моуриньо живее в същия град, в който е и клубът, което е някакъв старт. 

56-годишният португалец употребява 11-те месеца, в които беше отвън футбола, за обновяване, като упорства, че си е взел поука от предходни неточности, а също така построи нов щаб и работеше като ефирен коментатор. Сега ще разберем дали Моуриньо е подготвен да се промени, да модернизира метода си и да почисти неприятните неща. Само времето ще покаже. Но, както постоянно, това ще бъде същински спектакъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР