Жозе Моуриньо е отклонил предложението на Олимпик Лион да поеме

Жозе Моуриньо е отклонил предложението на Олимпик Лион да поеме ...

Моуриньо с английско не до Олимпик Лион.


Жозе Моуриньо е отклонил предложението на Олимпик Лион да поеме изпадналия в труден момент френски тим. Това разкри RMC Sport, като заяви, че президентът на „хлапетата” Жан-Мишел Олас лично е водил преговорите.

Само преди дни Олимпик освободи от треньорския пост Силвиньо, който беше доведен преди началото на сезона от новия спортен директор и клубно величие Жуниньо Пернамбукано. Дори неговото присъствие не уталожи притесненията на феновете, тъй като това беше първи подобен пост за Силвиньо.

Страховете се  оправдаха и след първите 9 кръга Лион се оказа на 14-а позиция с 9 точки и серия от 7 поредни срещи без успех. Това форсира раздялата с бразилеца и даде начало на търсенето за подходящи заместници.

Моуриньо е бил потърсен от Олас в тази връзка, тъй като е без работа, откакто бе уволнен от Манчестър Юнайтед през декември 2018. Португалецът обаче е отказал поканата, тъй като се надява да си намери нова работа във Висшата лига на Англия. Той се е позовал на това, че семейството му живее там и няма намерение да ги мести.

Така фаворит за поста в Олимпик Лион остава бившият селекционер на Франция Лоран Блан. Желанието на Олас е да подпише с нов наставник до края на настоящата седмица.

Източник: gong.bg