Жозе Моуриньо е бил на крачка от това да поеме

...
Жозе Моуриньо е бил на крачка от това да поеме
Коментари Харесай

Моуриньо бил казал да на Ливърпул през 2004 година, но се появил Абрамович

Жозе Моуриньо е бил на крачка от това да поеме Ливърпул през 2004 година, само че след това е получил доста по-добра оферта от Челси и в последна сметка е избрал да продължи кариерата си на " Стамфорд Бридж ". Това се твърди в новата книга, отдадена на португалеца, която е написана от френския публицист Никола Вилас.

" Моуриньо трябваше да отиде в Ливърпул. Имахме споразумени с Рик Пери (б.ред. изпълнителен шеф на мърсисайдци по това време), който отговаряше за прехвърлянията там. Те ни помолиха само да изчакаме 15 дни, тъй като Жерар Улие към момента беше управител на тима ", споделя Жорже Байдек, който по това време е консултант на Моуриньо.

Уточнява се, че тези диалози са се водели през април 2004 година в хотела, в който са били настанени играчите и треньорите на Порто преди значимия 1/4-финал в Шампионската лига против Лион. След това обаче на сцената се появил Жорже Мендеш, който в оня миг към момента не е сътрудник на Моуриньо. Той обаче показва на Специалния офертата на Роман Абрамович, която е бил доста по-добра от тази на Ливърпул.

В книгата се разкрива, че първата среща сред съветския милиардер и Моуриньо се е провела през май същата година, преди полуфинала против Депортиво Ла Коруня. В деня, откакто Порто печели трофея в ШЛ, Моуриньо е бил поканен на яхтата на Абрамович в Монако и там всичко е било конкретизирано. Останалото, както се споделя, е история.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР