Жорди Санчес Кандидатът за ръководител на каталунското правителство Жорди Санчес,

...
Жорди Санчес Кандидатът за ръководител на каталунското правителство Жорди Санчес,
Коментари Харесай

И Жорди Санчес оттегли кандидатурата си за лидер на каталунското правителство


Жорди Санчес

Кандидатът за началник на каталунското държавно управление Жорди Санчес, който е арестуван по отношение на следствие за опит за разединение на испанската област, отдръпна кандидатурата си, с цел да деблокира съставянето на районно държавно управление, заяви ръководителят на каталунския парламент, представен от Франс прес.

" Санчес ме уведоми, че отдръпва кандидатурата си за лидерския пост, защото счита, че това е най-хубавото, което може да направи в услуга на страната ", сподели пред публицисти Роже Торен.

Той подсети, че назначението на Санчес е затруднено от обстоятелството, че той е в ареста, и разкритикува " накърняването на главните му права ".

Санчес, някогашен ръководител на авторитетната сепаратистка организация " Каталунско национално заседание ", взе решение да се отдръпна след отхвърли на Върховния съд да го освободи - належащо условия за възможното му встъпване в служба.

Първият претендент, препоръчан от сепаратистите, бе някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон, който е в Брюксел, с цел да избегне правосъдно гонене в Испания по обвинявания в " протест, противодържавна активност и нелегално заграбване ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР