Жорди Кройф беше освободен от поста селекционер на националния отбор

...
Жорди Кройф беше освободен от поста селекционер на националния отбор
Коментари Харесай

Уволниха Жорди Кройф без да запише и мач начело на Еквадор

Жорди Кройф беше освободен от поста селекционер на националния тим на Еквадор, оповестиха от футболната федерация на страната. Холандецът не съумя да организира нито един мач отпред на тима.

В известието се показва, че страните са се споразумели за всички условия, в това число обезщетение за прекратяването на контракта от треньора едностранно.

По-рано бордът на шефовете на Еквадорската федерация по футбол реши да в профил от служба президента на организацията Франсиско Егас поради нарушавания на разпоредбите за работа. Егас беше упрекнат в преразход на средствата на федерацията.

Организацията отдели 4 милиона $ за сключване на контракт с Кройф и Антонио Кордън, който пое поста състезателен шеф. В резултат на това решението на съвета на шефовете не беше изпълнено, а съвсем 6 милиона $ са били изразходвани за договорите.

Кордън напусна поста си през предходната седмица. Егас отхвърли да одобри освобождението си и търси поддръжка от водачите на КОНМЕБОЛ.

Договорът на 46-годишния холандски експерт беше за три години. В националния тим на Еквадор Кройф размени Ернан Дарио Гомес, който беше освободен след несполучливото показване на тима на Копа Америка 2019.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР