Jolla Phone — първият смартфон, който работеше с алтернативната Sailfish

...
Jolla Phone — първият смартфон, който работеше с алтернативната Sailfish
Коментари Харесай

MWC 2018: Sailfish OS става достъпна за повече смартфони

Jolla Phone — първият смарт телефон, който работеше с различната Sailfish OS платформа – не съумя да се наложи, а таблетът със същата операционна система бе преустановен през 2015 година Въпреки това, на MWC 2018 научихме, че Sailfish OS скоро ще стане съвместима с поредност нови устройства, измежду които Sony Xperia A2 , идния цифров помощник Gemini и таблета на съветската компания Inoi .

Освен това, по-късно тази година Sailfish OS ще стартира да работи на телефони, които нямат лична операционна система.

Jolla назовава новата версия Sailfish 3 и тя би трябвало да е с 30 % по-бърза , както и да е съвместима с най-новия Android Oreo. Операционната система има цялостна интеграция с облака, нов мултитаскинг интерфейс и нова Light тематика.

Както и преди, ще може да си купите версия на мобилната операционна система, наречена Sailfish Х, и да я фашнете на съвместимо устройство. Към момента, цената ѝ е 50 евро.

Тъй като делът ѝ по отношение на Android пазара е най-малък, Jolla ще търси метод да разшири използването на Sailfish OS като я включи и при „глупавите“ телефони, които към момента са известни в разрастващите се страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР