Жокерът на американския режисьор Тод Филипс, с участието на Хоакин

...
Жокерът на американския режисьор Тод Филипс, с участието на Хоакин
Коментари Харесай

Златен лъв за Жокера на Тод Филипс

" Жокерът " на американския режисьор Тод Филипс, с присъединяване на Хоакин Финикс в основната роля, взе влиятелната премия " Златен лъв " на 76-тото издание на филмовия фестивал във Венеция. А Роман Полански получи Голямата премията на журито с военната драма " Офицер и разузнавач ". Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар беше отличен със " Златен лъв " за изцяло творчество.

Мрачната драма " Жокера " за фамозния изверг от комиксите, с присъединяване на Хоакин Финикс, взе най-голямата премия " Златен лъв ". Филмът, който получи утвърждението и овациите на критиците, наблюдава промяна на самотника-комик във безконечния зложелател на Батман. Тази акомодация на паметния изверг се дистанцира от актуалните филми за супергерой, защото показва неприятния воин както той би бил показан в киното през 70-те години на предишния век - с тъмно осветяване, печална музика, само че изцяло човешки аргументи, заради които той поема към злото.
Тод Филипс - режисьор: Хоакин е най-смелият, яростен и необятно скроен лъв, който познавам. Ти имаш прелестна душа и благодаря, че ми се довери с безумния си гений.
Военната драма на Роман Полански " Офицер и разузнавач " получи Голямата премия на журито. Тя е отдадена на аферата " Драйфус " - френски офицер, упрекнат в края на XIX век в шпионаж в интерес на Германия, който по-късно е оневинен.
 © БГНЕС
Италианският артист Лука Маринели завоюва премията за най-хубав артист на кинофестивала във Венеция за ролята си във кино лентата " Мартин Идън " по романа на Джек Лондон.

За най-хубава актриса журито дефинира французойката Ариане Аскариде за ролята ѝ в " Световна популярност ".

Филмовият фестивал във Венеция, който се смята са неофициалното разкриване на интернационалния филмовия сезон, е и също предвестител за филми, които ще получат по-нататъшно самопризнание, като да вземем за пример премиите Оскар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР