Жокера води в номинациите за 73-ите британски награди БАФТА -

...
Жокера води в номинациите за 73-ите британски награди БАФТА -
Коментари Харесай

Марго Роби е номинирана два пъти в една и съща категория за наградите "Бафта"

Жокера " води в номинациите за 73-ите английски награди БАФТА - най-големите кино оценки отвън Съединени американски щати, които бяха оповестени през днешния ден сутринта в Лондон от актьорите Ела Балинска и Ейса Бътърфейлд. Очаква се заглавията да бъдат измежду водещите кандидати за " Оскар ".

Мрачната история на един от най-големите злодеи в света на супергероите " Жокера " на Тод Филипс, която донесе на Хоакин Финикс " Златен глобус " за най-хубав артист, води с 11 номинации, измежду които за най-хубав филм, постановка, основна мъжка роля и операторско майсторство. Следват " Ирландецът " на Мартин Скорсезе, който събира на огромния екран Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши, и " Имало едно време... в Холивуд " на Куентин Тарантино с по 10 номинации. Военната драма на Сам Мендес " 1917 ", която беше отличена с двете водещи награди " Златен глобус " - за най-хубав трагичен филм и за постановка, е с 9 номинации.

Една от огромните изненади е Марго Роби, която е номинирана два пъти в една и съща категория - за водеща женска роля - за присъединяване си в биографичната драма " Бомба със закъснител ", отдадена на един от най-големите медийни кавги, довел до изобличаването и отдръпването от служба на основателя на Fox News Роджър Ейлс през 2016 година, както и за " Имало едно време... в Холувид ". Скарлет Йохансон също има две номинации, само че за водеща и поддържаща роля, надлежно за " Брачна история " и " Джо Джо Заека ".

Освен " Жокера " за най-хубав филм ще се борят " Ирландецът ", " 1917 ", " Имало едно време... в Холивуд " и " Паразит " на южнокорееца Бонг Джун-хо, който сграбчи " Златен глобус " за най-хубав чуждоезичен филм ". Същите 5 кино лентата филма ще си оспорват и премията за постановка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР