JohnsonJohnson трябва да плати 8 милиарда долара компенсация на мъж

...
JohnsonJohnson трябва да плати 8 милиарда долара компенсация на мъж
Коментари Харесай

Johnson & Johnson ще плати рекордно обезщетение на американец

JohnsonJohnson би трябвало да заплати 8 милиарда $ отплата на мъж за това, че американската компания не е предизвестило него и други консуматори за нежелан непряк резултат на невролептично лекарство, оповестява организация Reuters, като показва, че това решение е взето във вторник от журито на Съда по цивилен каузи на град Филаделфия, щата Флорида.
Съдебните заседатели са издали присъда в интерес на 26-годишния Никълъс Мъри. Той е съобщил в своята тъжба, че по наставление на лекарите е употребявал лекарството Risperdal, предопределено за попречване на пристъпи на шизофрения и биполярно разстройство (маниакална депресия). Оказало се, че това лекарство на JohnsonJohnson има непряк резултат – гинекомастия (увеличение на млечните жлези при мъжете). Пострадалият е употребявал това лекарство по наставление на лекарите от 2003 година.
През 2015 година Мъри печели аналогично дело. Тогава журито от правосъдни заседатели счете дейностите на JohnsonJohnson за наказуеми и ги осъди да платят 1,75 милиона $ на пострадалия. Апелационният съд на щата Пенсилвания през февруари предходната година призна присъдата за законна, само че намали размера на компенсацията на 680 хиляди $.
Основана през 1886 година, JohnsonJohnson е един от най-големите международни производители на козметични, санитарни и хигиенични артикули и здравно съоръжение. През 2017 година оборотът на J&J възлиза на към 76 милиарда $.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР