JohnsonJohnson(J&J) обяви, че ускоряват изследванията в посока вакасина за COVID-19.

...
JohnsonJohnson(J&J) обяви, че ускоряват изследванията в посока вакасина за COVID-19.
Коментари Харесай

Johnson & Johnson очакват да имат готова ваксина за COVID -19 до 2021г.

JohnsonJohnson(J&J) разгласи, че форсират проучванията в посока вакасина за COVID-19. Компанията към този момент е има " водещ претендент " измежду проучваните благоприятни условия и счита, че до септември може да стартира с клиничните изпитвания при хора. От там декларират, че  задачата е първите партиди от лекарството да бъдат предоставени за позволение за незабавна и необятно налична приложимост до началото на 2021г.
J&J декларира още, че има и две аварийни структури на ваксина, при положение, че " водещият претендент " се провали. При триумф имунизацията ще бъде налична и ще се продава с нестопанска цел. От компанията акцентират, че ще се опитат да усилят своите  индустриални благоприятни условия, с цел да създадат повече от 1 милиард дози от имунизацията против Covid-19 до началото на 2021г.
Кризисният щаб изяснява: Как върви с имунизацията против ковид и какво е ситуацията с тестванията
От фамацефтичната компания настояват, че работят по имунизацията от януари (хронология на изследванията)в партньорство с Биомедицинския орган за научни проучвания и развиване (BARDA), част от Министерството на здравеопазването в Съединени американски щати. За съпоставяне, типичният развой на създаване на ваксина включва редица разнообразни стадии на проучване, обхващащи 5 до 7 години, преди " претендентът " даже да бъде прегледан за утвърждение.
Инвестициите в начинанието са 1 милиард $, показват от JohnsonJohnson и BARDA. С тях се обезпечават ваксинните проучвания, разработките и клиничните проби, оповестяват още от компанията.
" Светът е изправен пред незабавна рецесия в публичното опазване на здравето и ние се ангажираме да създадем всичко допустимо, с цел да създадем ваксина COVID-19, и то налична в международен мащаб допустимо най-бързо ", разяснява ръководителят и изпълнителен шеф на JohnsonJohnson Алекс Горски пред CNN.
Вирусолог: Започва огромно изследване на типовете лекуване на ковид
JohnsonJohnson е една от доста компании, работещи по ваксина против ковид, трансформирал се в пандемия.
Американската биотехнологична компания " Moderna " достави имунизацията си на държавни откриватели за тестване през февруари и първата доза беше приложена на участниците в изпитването по-рано този месец, съгласно Националния институт по алергия и инфекциозни болести в Съединени американски щати, оповестява CNN.
Преди дни The Guardian заключи, че " Общо 35 компании и университетски институции се състезават да разработят ваксина, а най-малко четири от тях към този момент имат сполучливо тествани такива на животни. Сред тях е и Moderna.
Това се случи толкоз бързо значително с помощта на китайските старания да проучат генетичният материал на SARS-COV-2 - вируса който предизвиква COVID-19. Китай показа със света генетичния код на вируса през януари, което разреши на доста учени да стартират да го излседват и разкрият по какъв начин той влиза в тялото на индивида и по какъв начин ни разболява, изясняват от The Guadian.
В същото време български специалисти оповестиха за това, че най-големи очаквания за лекарство се разпореждат на хининовите производни.
Европейски Съюз с донорска самодейност за финансиране на ваксина против вируса
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР