JohnsonJohnson, един от най-големите производители на лекарства в света, е

...
JohnsonJohnson, един от най-големите производители на лекарства в света, е
Коментари Харесай

Оклахома съди Johnson & Johnson за пристрастяване към болкоуспокояващи

JohnsonJohnson, един от най-големите производители на медикаменти в света, е изправен пред правосъден развой и многомилиарден иск от американския щат Оклахома.
Прокурорите на щата упрекват компанията в подвеждаща продажба на болкоуспокояващи и омаловажаване на рисковете от основаване на взаимозависимост към тях, заяви BBC. JohnsonJohnson е следващият фармацевтичен колос, който е измамен под отговорност за това обвиняване от прокурорите на Оклахома, прецизира БГНЕС.
В своя правосъден иск, щат Оклахома твърди, че JohnsonJohnson са " кралете в зародилата се рецесия в публичното опазване на здравето в историята на страната ", като внася първични материали, които други производители на медикаменти употребяват за своите артикули.
Във встъпителните си изказвания в град Норман, щатското обвиняване съобщи, че JohnsonJohnson дружно с Purdue Pharma и основаната в Израел Teva Pharmaceuticals, която създава изписваното с рецепта болкоуспокояващо OxyContin, са принуждавали лекари да предпишат повече опиати през 90-те години посредством подвеждащ маркетинг.
От компанията отхвърлят да са направили корист и декларират, че популяризират и продават продуктите си отговорно.
Средно 130 американци умират от предозиране с опиати всеки ден, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати. През 2017 година от 70 200 души, умряли от свръхдоза, 68% са имали рецепта за болкоуспокояващо, водещо до пристрастяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР