John Hancock, една от най-старите и големи животозастрахователни компании в

...
John Hancock, една от най-старите и големи животозастрахователни компании в
Коментари Харесай

Застрахователен гигант заменя традиционните полици с дигитални фитнес тракери

John Hancock , една от най-старите и огромни животозастрахователни компании в Северна Америка, стопира издаването на обичайни застраховки живот. Вместо това, колосът ще стартира да издава интерактивни полици, които следят фитнес и здравните данни на клиентите посредством носими устройства и смарт телефони.
Този ход на 156-годишната компания, благосъстоятелност на канадската Manulife Financial, бележи преломен миг в историята на застрахователния бизнес. John Hancock разгласи първата интерактивна застраховка живот през 2015 година, а в този момент ползва модела при всичките си действия.

Интерактивното животозастраховане набира известност в страни като Южна Африка и Англия. При него, клиентите получават отстъпки като реализиран разнообразни цели за извършения и фитнес, следени през устройства като Fitbit и Apple Watch. Записвайки часове във фитнес залата и купувайки здравословни хранителни артикули, те биват награждавани с бонуси.

На доктрина всички печелят, защото притежателите на полици са подтиквани да одобряват здравословни привички, а застрахователните компании събират повече награди и заплащат по-малко при искове, в случай че клиентите живеят по-дълго.

Адвокатите на поверителността и отбраната на потребителите обаче повдигнаха въпроси по отношение на това дали застрахователите могат в последна сметка да употребяват данните, за да избират най-печелившите клиенти , до момента в който завишават цените за тези, които не вземат участие интензивно в извършения. Застрахователната промишленост към този момент съобщи, че е мощно контролирана и би трябвало да обоснове аргументите за всяко нарастване на цените или промени в политиката.

Клиентите на компанията могат да избират от съществена стратегия Vitality, в която те записват своята активност в обещано приложение или уеб уебсайт и могат да получават карти за отстъпки в огромните търговци на дребно след достигането на своите значими стадии или разширена стратегия, която предлага устройства с носене и отстъпки до 15 % от наградите по полицата им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР