Жоан Лапорта официално встъпи длъжност като президент на Барселона. Това

...
Жоан Лапорта официално встъпи длъжност като президент на Барселона. Това
Коментари Харесай

Меси прегърна Лапорта при официалното му встъпване в длъжност

Жоан Лапорта публично встъпи служба като президент на Барселона. Това се случи на специфична гала, която се състоя на "Камп Ноу ". На събитието участваха 300 публични лица, измежду които бяха и част от огромните звезди на футболния тим - Лионел Меси, Жерард Пике, Серхио Бускетс и Серхи Роберто, както и представители на женския футболен отбор, на баскетболния тим, на хандбалния и на хокейния. Един от емблематичните моменти за довечера бе точно прегръдката сред Меси и новия президент.
Hugs. Joan Laporta, Leo and Šarūnas Jasikevičius
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Лапорта завоюва изборите на 7 март, само че едвам 10 дни по-късно публично встъпи в служба. По-рано през днешния ден Ла Лига ратифицира депозита, който Лапорта трябваше да внесе, с цел да има право да заеме длъжността. Сумата съставлява 15% от бюджета на клуба или 124,6 милиона евро.
Лапорта заема за повторно президентския пост на "Камп Ноу ", откакто ръководеше клуба в интервала сред 2003-та и 2010-а година. На днешната гала той показа и новия ръб на шефовете, който се състои от 17 мъже и една жена. В своята дълга тирада Лапорта съобщи, че има доверие на треньора Роналд Куман, както и, че ще направи всичко допустимо да убеди Меси да остане в клуба. "Ще се опитам да убедя Меси да остане, тъй като той е най-хубавият футболист в историята. Съжалявам, Лео, че споделям това пред всички в твое наличие, само че ти знаеш, че те обичам, че Барса те обича, и в случай че този стадион беше цялостен, когато играеш, ти нямаше да искаш да си тръгнеш. Каквото и да направиш, ще бъде добре, само че аз ще направя всичко допустимо да останеш. Роналд, знаеш, че имаш доверието на борда. Отборът става все по-добър и ние сме щастливи и изпълнени с вяра. Ще създадем всичко належащо, с цел да имаме суперконкурентен състав, който да се бори за всичко ", съобщи Лапорта.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР