Жо-Вилфрид Цонга победи с 6:4, 7:6(2) канадеца Брейдън Шнур на

...
Жо-Вилфрид Цонга победи с 6:4, 7:6(2) канадеца Брейдън Шнур на
Коментари Харесай

Жо-Вилфрид Цонга се завърна победоносно във Вашингтон

Жо-Вилфрид Цонга победи с 6:4, 7:6(2) канадеца Брейдън Шнур на старта на шампионата по тенис за мъже във Вашингтон, като това беше първи негов мач в американската столица от 10 години насам. Следващият противник на 34-годишния французин е поставеният под номер 2 в схемата Карен Хачанов, който почива в първия кръг.

"Хачанов е сложен противник. Побеждавал съм го два пъти, само че много от дълго време. Аутсайдер съм в този мач на хартия, само че ще се постарая да печеля ", съобщи французинът преди срещата от втория кръг.

Цонга, чието най-хубаво класиране в международната класация е с пето място, а в този момент е на 70-о, завоюва пробив за 4:3 в първия сет и се възползва от третото разиграване за първия сет. Във втория двамата не изгубиха на личен сервис, само че Шнур позволи четири мини-пробива и загуби мача след час и 30 минути.

Полякът Хубер Хуркач, французинът Адриан Манарино и американците Бьорн Фратанджело и Тим Смичек също се класираха за втория кръг, преди играта да бъде спряна поради дъжд.

В мач от женската скица във Вашингтон, Лорън Дейвис постави бързо завършек на очакванията за купа на канадката Южени Бушар с безапелационна победа с 6:1, 6:2. Финалистката от 2016-а година ще играе във втория кръг с американската си сънародничка София Кенин./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР