Жо-Вилфрид Цонга отстрани със 7:6(6), 6:2 лидера в схемата Александър

...
Жо-Вилфрид Цонга отстрани със 7:6(6), 6:2 лидера в схемата Александър
Коментари Харесай

Цонга отстрани №1 във Виена и запази мечтата си жива

Жо-Вилфрид Цонга в профил със 7:6(6), 6:2 водача в схемата Александър Зверев и се класира на полуфинал на шампионата по тенис за мъже във Виена, с което резервира шансове да завоюва последната осма квота за финалите на АТП в Лондон. Той ще играе за място на финала против Филип Колшрайбер, който победи Диего Шварцман със 7:5, 7:6(6).

Цонга надделя Зверев за малко над час и половина и ще продължи серията от мачове против германци в Австрия. В програмата на Зверев пък приоритет е подготовката за шампионата на АТП в Лондон, откакто 20-годишният гений приключи сезона зад Рафаел Надал и Роджър Федерер в свтовната класация за мъже.

Цонга записа 10 аса и четири пробива против Зверев. Французинът остана водач в класацията от шампионати на закрито, където има баланс от 19 триумфа против единствено две провали.

Лука Пюй стана вторият французин на полуфиналите във Виена, откакто победи сънародника си Ришар Гаске със 7:6(5), 6:1. Той ще играе против британеца Кайл Едмънд, който се наложи с 6:2, 7:5 против германеца Ян-Ленард Щруф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР