Жизненоважни лекарства като „Фраксипарин” и „Клексан” все още липсват в

...
Жизненоважни лекарства като „Фраксипарин” и „Клексан” все още липсват в
Коментари Харесай

Бъдещи майки: Жизненоважните Фраксипарин и Клексан все още липсват

Жизненоважни медикаменти като „ Фраксипарин” и „ Клексан” към момента липсват в някои от аптеките в страната, макар уверенията и оповестения лист на аптеки, в които са налични. Това споделят огромна част от бъдещите майки, които страдат от тромбофилия, съобщи Нова тв.

„ Заболяването е доста рисково както за майката, по този начин и за бебето. Всеки ден би трябвало да си слагаме тези инжекции. Въпреки, че към този момент би трябвало на всички места да има съответните медикаменти, в доста от аптеките те липсват. Казват ни, че не знаят по кое време ще има доставка. Комуникирам с доста бременни дами в обществените мрежи. Така, в случай че някоя има повече дози от лекарството, изпраща на друга, с цел да си оказваме помощ. Търсим помощ и от чужбина”, показа бременната Теодора Тодорова.

„ В град Съединение едно момиче показа, че трета седмица няма „ Клексан”. Лекарствата липсват даже в огромни градове като Русе и Варна. Има доста проблеми с приемането на тези лекарства. Първият е с рецептите. Тези, които са на Фраксипарин”, не могат да вземат Клексан”. Най-добре е персоналният доктор да напише на една рецепта и двете медикаменти ", разяснява Мариана Александрова, админ на едвам от Фейсбук групите, в които се търсят медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР