Живущите в бл. Левента“ в Русе излязоха на протест срещу

...
Живущите в бл. Левента“ в Русе излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Постоянно присъствие на проститутки вдигна жители на Русе на протест

Живущите в бл. „ Левента “ в Русе излязоха на митинг против проститутките, практикуващи най-древната специалност в региона. Жилищният блок се намира в непосредствена непосредственост до бул. „ България “, който е интернационалният път за Дунав мост 1 и Румъния .
Конкуренцията за платежоспособни клиенти е огромна, а това води до борби за „ маркиране “ на територия на жриците на любовта и техните сутеньори. Пред кореспондента на Actualno.com недоволството на хората заключи уредникът на митинга Пламен Митев:
„ От доста години региона на блока е котило на проститутки и травестити и многократните ни тъжби и недоволства до способените органи не водят до никакъв резултат. Макар че подлезът пред булеварда се почиства един път седмично, мръсотията към блока е непоносима и има действителна заплаха от болести “.

Ръководителят на отдел „ Екология и превоз “ в община Русе Георги Игнатов разяснява пред събралите се на митинга, че кметството извършва отговорностите си по поддържането на региона и всеки вторник и петък прави разчистване на подлеза, който съгласно протестиращите се употребявал за тоалетна .
Хората са изпратили молба до градоначалника Пламен Стоилов да не се отстраняват огражденията на 3 гаража зад въпросния блок, които попречват проститутките да употребяват мястото за тоалетна и обект за осъществявана на предлаганите от тях услуги. За укрепването и поддържането им ще се грижат живущите. Те молят и за слагане на химическа тоалетна в региона на бл. „ Левента “. Районът е нечист от употребявани презервативи и други атрибути на платената обич.
В непосредственост са детска градина и ОУ „ Алеко Константинов “. В по-късите есенни и зимни дни учениците се опасяват да се прибират сами.
След идване на полиция след сигнал проститутките се разпръсват, а по-късно още веднъж заемат работните си места. Това постанова по-често наличие на органи на реда.

Пред кореспондента на Actualno.com основен контрольор Явор Иванов – шеф на бранш „ Охранителна полиция “ към Първо РПУ в Русе, съобщи, че чиновниците правят постоянно инспекции по целия бул. „ България “ , а освен на спирката пред блок „ Левента “ и освен след подаден сигнал. Проституиращи лица в региона на жилищния блок не били установявани. Жените твърдели, че чакат градския превоз. От началото на годината полицията е съставила 82 акта на стойност от 100 до 500 лева на лица на бул. „ България “. Издадени са и толкоз наказателни постановления. Посочените аргументи за актовете са: предизвикателно държание за отклонение на вниманието на водачите на МПС по булеварда и основаване на условия за пътно-транспортни катастрофи.
Проблемът е отворен, само че разгласяването му по думите на протестиращите ги кара да се надяват и имат вяра, че ще докара до забележим и позитивен за тях резултат.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР