Животновъдството ще бъде акцент на Международната селскостопанска изложба „Агра 2020“,

...
Животновъдството ще бъде акцент на Международната селскостопанска изложба „Агра 2020“,
Коментари Харесай

Животновъдството е новият  хит на Международната селскостопанска изложба „Агра“

Животновъдството ще бъде акцент на Международната селскостопанска галерия „ Агра 2020 “, която ще се организира от 19 до 23 февруари в Пловдив. За първи път ще бъдат показани бикове от десетте най-популярни месодайни породи в света. Елитните екземпляри ще дефилират два пъти дневно в специфичен кръг, с цел да могат посетителите да се срещнат с техните качества. По традиция и научни институти ще показват нови разработки, подобряващи съществуващите породи говеда, овце и кози.

Очаква се ползата към секция „ Животновъдство “ да бъде доста огромен, защото през тази година стопанствата ще могат да получат увеличено финансиране по Програмата за развиване на селските региони. Една от ограниченията планува поддръжка за започващи дребни ферми, а друга – за модернизиране на съществуващите. Поради тази причина специалисти предвиждат активизиране и растеж на вложенията в отглеждането на животни.

Инициативата на Международен панаир Пловдив да разпространява сектора притегли като участници в „ Агра “ доста компании, предлагащи планиране и съоръжение за животновъдни ферми. Така искащите да развиват бизнес в тази област ще могат да намерят цялостни решения за своите планове – от избора на породи до комплектоването на стопанството.

29-ото издание на Международната селскостопанска галерия ще покаже също доста новости в региона на растениевъдството. Една от тях е фермата за микрорастения, които са подобаващи за развъждане и в градска среда – особено подбрани култури и сортове слънчоглед, грах, репички, синап, зеле, броколи, чесън, нахут, кейл и други. Те се употребяват незабавно след появяването на първите листа, защото тогава наличието на потребни субстанции е най-голямо. Краткият период на развъждане разрешава да не се третират с торове и препарати за отбрана. Това са новите суперхрани, настояват от компанията изложител, като обръщат внимание и на икономическия резултат.

„ Агра 2020 “ ще покаже последно потомство нововъведения за класическите ферми, в които все по-голямо приложение намира дигитализацията. Производители и дистрибутори на водещи марки ще показват съвременни технологии, техника и инвентар за всички браншове на селското стопанство. Фермерите ще намерят сортови семена, посадъчен материал, торове и препарати за растителна отбрана, профилирани услуги. Селскостопанската академия ще показа своите нови научни достижения с практическа устременост.

Очакват се над 40 000 гости от България и Европа да прегледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и съоръжение. Той включва още три влиятелни изложения: „ Винария “ – за лозарство и винарство, „ Фудтех “ – за хранителната промишленост, и „ Вкусове от Италия “, а уредник е Международен панаир Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР