Животновъдите в Ямболско продължават да търпят загуби, предаде БНР. Втори

...
Животновъдите в Ямболско продължават да търпят загуби, предаде БНР. Втори
Коментари Харесай

Животновъдите в Ямболско продължават да търпят загуби заради чумата

Животновъдите в Ямболско не престават да търпят загуби, съобщи БНР. Втори проби за чума бяха взети от стадото на Николай Димов, в което има 500 овце.

" Трети, в случай че би трябвало, отново да вземат и да се завършва. Каквото и да се случи, да го знаем най-малко. Не може да седим напрегнат по този начин - месец, два. Тези животни желаят подготвяне за зимата - бали, фуражи... ", изясни Димов.

По думите му стана ясно, че животновъдите търпят съществени загуби поради възбраната за продажба на мляко. " Някъде над 15 тона мляко съм изгубил. На хората го раздавах и го хвърлях ", уточни той.

Друг животновъд също чака повторното взимане на проби. Животните на Георги Гочев са на оборен режим от дни. " Досега 300 бали са изяли. Как няма да ни изнервят? И по 40 кг фураж дневно изяждат... ", ядоса се той.

Към момента се взимат втори проби за чума от дребните преживни животни в Ямболско. По-късно ветеринарите ще влязат в стадото, за което има подозрение, че има инфектирани животни. Собствениците на стадото обаче отхвърлят да позволен експертите до животните.

Припомняме, още на 30 юли стартира повторното взимане на проби в Ямболска област. Общо в 36 обитаеми места ветеринарите ревизират за съществуване на чума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР